Viedoklis

Kādēļ britu kareivjiem ir bail dienēt Igaunijā

CC BY 2.0 / Minnesota National Guard / Участники учений НАТО на построении в Тапа
Участники учений НАТО на построении в Тапа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja reālu draudu nav, tie ir jāizdomā. Tad nu britu kareivji, kuri ieradušies Igaunijā aizstāvēt Eiropu no "Krievijas agresijas", arī izdomā.

Ja termins "britu zinātnieki" jau pietiekami sen ir kļuvis par sava veida izteicienu ar samērā ironisku zemtekstu, tad, izskatās, tāds pats liktenis gaidāms arī vārdu savienojumam "britu kareivji". Un šie kareivji sastāv no tik liela fobiju un fantāziju daudzuma, ka kļūst bail par tiem, kas uzticējis viņiem ieročus un svētīto Eiropas Savienības robežu apsargāšanu. Kolīdz viņi parādījās Igaunijā NATO programmas ietvaros, kura paredz "Krievijas agresijas savaldīšanu Austrumeiropā", viņiem sāka gadīties notikumi – viens interesantāks par otru.

Pirmais, ļoti baisais un vienlaikus smieklīgais stāsts no angļu dzīves Baltijas republikas teritorijā saucas "Medus lamatas". Šīs lamatas, protams, būvēja Maskavas roka. Pēc kompetentu Igaunijas iestāžu un pašu britu militārpersonu domām, viņiem uzreiz pēc ierašanās burtiski bija jāmetas virsū par jaukām krievu meitenēm maskētām viltīgajām Krievijas izlūkošanas aģentēm. Un, apskaujot jauno angli ar abām rokām, lai tas neaizbēg, noskaidrot kaisles pārņemtajam visus viņam uzticētos militāros noslēpumus.

Заведующий кафедрой политологии и социологии Российского экономического университета имени Плеханова, военный политолог Андрей Кошкин - Sputnik Latvija
Militārais politologs komentēja ziņas par ASV slepeno bāzi Igaunijā

Pārsteidza Krievijas specdienestu iedomātās darbības mērogs un vērienīgums neatkarīgās Igaunijas teritorijā, jo angļu skaits, kuriem bija jāierodas, ir 800 cilvēki, tātad arī "jauno meiteņu" bija nepieciešams mazākajā gadījumā daži simti.

Laiks pagāja, kaislības pamazām norima, līdzīgi sarunām par krievu meitenēm-aģentēm. Garlaicīgi kļuva tiem, kas atbild par miglainā Albiona pārstāvju militārās misijas informatīvo pavadījumu Igaunijā. Un tad dzima jauns šausmu stāsts.

Avīze The Daily Telegaph publicēja materiālu, kurā tiek apgalvots, ka britu kareivjiem sociālajos tīklos un privātajos telefonu numuros atnāk aizdomīgas īsziņas "mēs jūs novērojam". NATO pārstāvju un tiem klāt pielikto žurnālistu iztēle uzreiz uzzīmēja kaut kādu pārnēsājamo antenu, kuru uz saviem pleciem staipa šie neciešamie krievi, lai piefiksētu nelaimīgo britu telefonu numurus, kuriem krievu boti izsūta visādus pretīgumus.

Ja turpina fantazēt tālāk, tad no paziņojumiem par izsekošanu var pāriet pie kaut kā patiešām episka. Piemēra, visiem britu kareivjiem izsūtīs stāstus par "melno roku", tā ir tā pati "Maskavas roka", kura pastāvīgi tuvojas un drīz jau paņems ciet.

Kārtējo rudens aktivizēšanās lēkmi saķēra amerikāņi, kuri paziņoja, ka viņiem liekas, it kā "viņu ģeopozīciju kāds izsekojis ar viedtālruņu palīdzību".

Nīderlandes pilotiem, izrādās, arī sāka rasties kaut kādas aizdomas pēc tam, kad viņu draudzenēm un sievām nolādētā "Maskavas roka" zvanīja dienām ilgi un piedāvāja paņemt viņu vīrus no Igaunijas atpakaļ uz dzimšanas valsti…

Būsim pacietīgi, sagaidīsim, kad izkritīs sniegs, un visi nervu traucējumi aizmigs kā lāči migās, kas dos mieru arī dumpīgajiem gariem, kuri pārņēmuši "britu kareivju" apziņu. Taču šis miers ilgs vien līdz pavasarim, un tad ar pirmajiem gājputniem pie mums atlidos arī jauni stāsti par… Gaidīsim.

Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.

Ziņu lente
0