Viedoklis

"Es ticu Putinam". Atklāta Donalda Trampa panākumu formula

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasВстреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки
Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents devis priekšroku nevis savu specdienestu ziņojumam par situāciju Ziemeļkorejā, bet gan Krievijas prezidenta vārdiem, norādīja FIB pārstāvji. Izrādījies, ka viņam bijusi taisnība.

Vai zināt, kāpēc ASV nemīl Putinu? Tāpēc, ka viņš, savā tālajā sniegiem klātajā Krievijā sēdēdams un gandrīz nemaz ar Trampu nesarunādamies, pratis ar pāris vārdiem īsā sarunā padarīt bezjēdzīgu vesela ASV resora darbu, raksta radio Sputnik autore Marija Baļabina.

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Politika
Radušās aizdomas par Trampa sakariem ar Putinu, kas apdraud ASV

ASV specdienesti spilgtiem vārdiem stāstīja prezidentam, cik briesmīga esot Ziemeļkoreja, kādi šausmīgi ieroči tai ir, kā viņi var visus iznīcināt, ja nekas netiks steigšus darīts. Toties Krievijas prezidents vienkārši attrauca: viņiem taču nekā tāda nav, par ko jūs visi tā uztraucaties?

Un Donalds Tramps noticēja nevis saviem specdienestiem, bet gan Vladimiram Putinam. Vismaz tādu versiju publiski izklāsta bijušais FIB vadītāja pienākumu izpildītājs Endrjū Makeibs. Protams, viņš ir aizvainots, tas ir skaidrs – tu, cilvēk, staigā un staigā uz darbu un – te pēkšņi viss ir bijis velti.

Tomēr dzīve liecina, ka Krievijas prezidenta rīcībā esošās ziņas tomēr bija precīzākas – KTDR nevienam neuzbruka, ASV līdz ar zemi nenolīdzināja un galu galā pat sāka sarunas ar Vašingtonu. Šķiet, Kims Čenuns pat nav apvainojies par visām Donalda Trampa dotajām iesaukām, lai arī varētu gan.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Tramps par Putinu: nedz draugs, nedz ienaidnieks

Tātad amerikāņu līderis rīkojās pareizi, kad uzklausīja uzticamāku avotu un rezultātā spēja izveidot sakarus ar Phenjanu. Lai kas tagad notiktu tālāk viņa prezidentūras laikā, Tramps ASV vēsturē ieies kā prezidents, kam izdevies vienoties ar Ziemeļkoreju.

Protams, vārdus "es ticu Putinam" viņam pieminēs vēl ne vienu reizi vien. Taču kāda tam tagad nozīme – viena apsūdzība vairāk vai mazāk. Trampa pretinieki jau sen ir izlēmuši: lai viņš darītu ko darīdams, tik un tā būs slikti.

Tad jau varbūt viņam ir vērts arī turpmāk uzticēties Putinam? Skaidrs taču, ka Krievijas prezidents sliktu padomu nedos.

Ziņu lente
0