Viedoklis

Polija meklē helikopterus pret krievu zemūdenēm

© Sputnik / Sergey MelkonovASV helikopteris AH-64D Apache
ASV helikopteris AH-64D Apache - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viss ir pareizi: ja Polija vēlas palielināt savu svaru ģeopolitikā, tai vajadzīga papildu militārā tehnika. Jo vairāk dzelžu kabatās, jo lielāks svars. Smagā imidža pilnveidošanai atliks tikai akmeni piesiet pie kakla

Pentagona lēmums atteikties papildināt savu militāro bāžu sarakstu ar vēl vienu pastāvīgo bāzi, lai arī uzņemšanas valsts bija gatava maksāt par to pat zeltā, šķiet, nopietni iedragājusi jau tā ne īsti stabilo vietējās varas psihi, raksta radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.

Absolūtā izmisumā viņi sapratuši, ka tagad cīņā ar Krievijas "agresiju" viņiem palīdzēs tikai brīnums. Kā lai citādi vērtē Aizsardzības ministrija plānus iegādāties helikopterus Krievijas zemūdeņu neitralizēšanai? Ministrs Blaščaks pateica, ka izsludinās konkursu šādu mašīnu piegādei. Tikai kā cerību uz to, ka pēkšņi atlidos burvis gaišzilā helikopterā, gluži kā vecajā dziesmiņā par krokodila Genas dzimšanas dienu.

Tanks T-72 - Sputnik Latvija
Polijas apbruņojumā atgriezīsies padomju tanki T-72

Protams, pastāv helikopteri, kas speciāli izgatavoti cīņai pret ienaidnieku zemūdenēm. Taču, pirmkārt, lai arī tas skan banāli, šīm zemūdenēm jānonāk helikopteru darbības zonā. Otrkārt, šos "medniekus" ir jāprot vadīt. Treškārt, pat ar to nepietiek, jo zemūdens flotes līmenis ir tik augsts, ka gaisa flote atpaliek.

Viņu helikopters pret mūsu atomzemūdeni — tas ir apmēram tas pats, kā viņu "Patriot" pret mūsu "Iskander". It kā jau ir, taču tam nav jēgas. Labi, lai poļiem nebūtu tik skumji ap sirdi par amerikāņu pretgaisa aizsardzības sistēmai bezjēdzīgi iztērēto naudu, izmantosim citu salīdzinājumu — kā baletdejotājs pret tuvcīņas ekspertu. Viņš var griezt savas piruetes kā helikopters spārnus, atlētam no tā ne silts, ne auksts. Pasmaidīs un paklusām aizies, lai nevienu nesāpinātu.

Pareizi jau ir: ja Polija vēlas audzēt savu ietekmi ģeopolitikā, tai vajadzīga papildu militārā tehnika. Pat tas pats Blaščaks teica, ka runa esot par vērienīgu armijas bruņojuma atjaunošanu, ņemot vērā, kā viņš saka — viņi visi tur tā saka — "augošos Krievijas draudus". Jo vairāk dzelžu kabatās, jo lielāks svars. Smagā imidža pilnveidošanai atliks tikai akmeni piesiet pie kakla — tad randiņš ar zemūdens "klīstošo holandieti" būs neizbēgams. Jo ar visu šo svaru Polija noteikti nokļūs jūras dzīlēs.

Склад временного хранения труб около порта Мукран в Германии для строительства Nord Stream 2 - Sputnik Latvija
Polija cenšas izdarīt spiedienu uz ES "Ziemeļu straumes 2" dēļ
Jā, pareizi, ir viena Krievijas zemūdene, ar ko Polija var pacīnīties. Tiesiski. Var pamēģināt iesūdzēt tiesā "Varšavjanka" klases zemūdenes par autortiesību pārkāpumu. Uzvaras izredzes gan nav lielas, turklāt NATO klasifikācijā tās tiek minētas kā "melnie caurumi" viņu izmanības dēļ, jo "Varšavjanka" neceļ viļņus un nerada troksni kā Varšava. Tostarp arī ar pretzemūdeņu helikopteriem.

Starp citu, par "helikopteru" medicīnā dēvē nistagmu. Tā ir ātra nekontrolējama acu ābolu kustība, viens no galvas smadzeņu bojājumu simptomiem. Laikam jau tāds "helikopters" jau "atlidojis" pie poļu šļahtičiem. Tas palīdzēs gan krievu atomzemūdenes atrast, gan kino bez maksas parādīs. Ārsti saka, ka tas nav dzīvībai bīstami. Nistagms raksturīgs tiem, kas, tā sakot, pārāk daudz dzer, tādēļ pazūd, kad pāriet reibums. Tomēr izskatās, ka iespējami izņēmumi. Polija turpina dzert visu, kas deg.    

Ziņu lente
0