Viedoklis

Ceļi, ceļi, kas tie ceļi. ES pārvērtīs savas šosejas par kara taku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO pēkšņi konstatējuši, ka Eiropa nepavisam neder karam. Labi būtu, ja pie tā būtu nolemts apstāties un iet katram savu ceļu. Nē. ES steigšus rekonstruēs infrastruktūras objektus. Lai galu galā viss pārvērstos par gruvešiem.

Sliktam tankistam ceļi nav labi. Pat labi ceļi — arī tie nav labi. Tāpēc Eiropas Savienība nu plāno pārtaisīt savas supermodernās šosejas par kara taku, lai "vienkāršotu spēku un līdzekļu pārvietošanu" — tā teikts jaunajā aizsardzības koncepcijā, raksta radio Sputnik autors Mihails Šenkmans.

Lieta tāda, ka pērn notika kara transporta loģistikas audits, kā rezultātā noskaidrojās — dažu veidu bruņojuma un militārās tehnikas vienības savu gabarītu dēļ nevar pārvietoties pa dzelzceļiem un tiltiem. Interesanti, cik savlaicīgi dzimis tāds secinājums.

Испанский основной боевой танк Leopard 2E - Sputnik Latvija
Eiropas ceļi un tilti tiks pielāgoti NATO tankiem

NATO ir gandrīz septiņdesmit gadi. Nu jau laiks būtu arī par garīgām lietām padomāt. Bet viņi izturas tā, it kā nupat būtu pasaulē nākuši. Tas ir, Vecajā Pasaulē. Pēkšņi atklājuši, ka tā nav domāta karam. Labi būtu, ja pie tā būtu nolemts apstāties un iet katram savu ceļu. Nē. Līdz 2019. gada beigām ES vēlreiz visu pārbaudīs un nolems steigšus rekonstruēt infrastruktūras objektus. Lai beigu beigās visu pārvērstu par gruvešiem. Vai varbūt viņi nopietni domā, ka pēc uzbrukuma Krievijai viņiem nenāksies laist ļekas vaļā? Tad vairs ne prātā nebūs komfortabls transports. Tad labāk būs iet pa mežiem un krūmiņiem.

Jājautā vēl, kam īsti tie ceļi domāti. The Wall Street Journal apgalvo, ka konflikta ar Krieviju apstākļos tikai daži tūkstoši eiropiešu karotāju gatavi reaģēt nekavējoties. "NATO spēki nav paredzēti uzvarai plaša Krievijas iebrukuma apstākļos." Izdevums atzīmē, ka ES nav gandrīz nevienas karam gatavas valsts. Franči esot "labi apmācīti un ekipēti, taču pārslogoti ar karaspēka dislokāciju Āfrikā". Bundesvērs esot stiprs, taču tikai uz papīra. Pat matemātiku iemācīties neizdodas — neviens to nemāca.

Tā nu eiropiešiem atliek tikai viena vienīga cerība uz feju ar burvju nūjiņu. Tās spiesti viņi ies karā, ja tas sāksies. ASV jau visu ir izdomājušas. The Wall Street Journal raksta, ka Savienoto Valstu ierosinājums paredz: aliansei Eiropā pie rokas būs 30 bataljoni, 30 iznīcinātāju eskadriļas, 30 karakuģi. Kopā — aptuveni 30 tūkstoši karavīru, kuri būs gatavi cīņām 30 dienu laikā. Šķiet, plāns ir pārāk optimistisks. Vēl tikai atliek iespējamo pretinieku pierunāt, lai pagaida kādu mēnesi.

ASV un ES karogi - Sputnik Latvija
Politika
"Pašpuiku bariņš": Maskava atbildēs uz diplomātu izraidīšanu

Vienīgais amerikāņu kara noslēpums, šķiet, ir tikai burvju skaitlis "30". Laikam jau, ilgi nedomādami, izlēma atbilstoši 30 sudraba grašiem. Patiesībā Eiropas Savienībai vajadzētu būt īstam Jūdam, lai nodotu visu, kam ticēts, un pieļautu tādu avantūru. Tiesa, nevajag meklēt ļaunu nodomu tur, kur viss skaidrojams ar muļķību. Un nevajag Bībelē meklēt lapu par nodevību, atliek tikai pašķirstīt Gogoli. Jā, viņš gan par Krieviju rakstīja, taču laikam jau Eiropā arī ir tās pašas divas nelaimes. Ja viņi par vienu no savām bēdām uzskata savus ceļus, viņi patiešām ir īsti muļķi.

Ziņu lente
0