Viedoklis

The Nation atgādināja amerikāņiem, kurš iznīcinājis Trešo Reihu

© Sputnik / Владимир Гребнев / Pāriet pie mediju bankasСоветские солдаты Михаил Егоров (справа) и Мелитон Кантария
Советские солдаты Михаил Егоров (справа) и Мелитон Кантария - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
The Nation žurnālists uzskata, ka amerikāņu nācija neizprot, kas patiesībā sakāva Trešo Reihu, jo Holivudas kinematogrāfs audzinājis pārliecību, ka nacistus uzvarējušas ASV.

RĪGA, 15. maijs — Sputnik. ASV Demokrātiskās partijas vadoņiem vajadzētu ierasties Krievijā Uzvaras dienas svinībās un godināt cīņā pret nacistisko Vāciju bojāgājušo piemiņu. Tā vietā viņi kurina jaunu auksto karu un cenšas sanaidot Balto namu ar Kremli, citē RIA Novosti, žurnāla The Nation komentētāju, vēsturnieku Stīvenu Koenu.

Lielāko daļu kara Amerikas Savienotās Valstis neuzdrošinājās iziet ārpus Klusā okeāna reģiona, kamēr Padomju Savienība "cīnījās ar Hitlera kara mašīnu Austrumu frontē", atgādina Koens, norādot, ka līdz 80% zaudējumu vērmahts cita kaujās ar Sarkano armiju.

"9. Maijā Krievijas tauta godina savus 27 miljonus bojāgājušo cīņā pret fašismu. Tajā pašā laikā amerikāņu ierēdņi nodarbojas ar " Kremļa marionešu" medībām un turpina kritizēt Krievijas vadību," — raksta autors.

Парк Победы - Sputnik Latvija
Foto
9. maijs. Domas balsī

Koens uzskata, ka šāda Vašingtonas nostāja ir neproduktīva. Viņaprāt, Krievijai un Amerikai jāaizmirst domstarpības un jāapvienojas cīņā pret terorismu.

"Līdzīgi fašismam 30. gados, daudziem krieviem terorisms tagad kļuvis par vienu no galvenajiem draudiem," — norāda viņš. Tomēr jaunā "atslābuma" mēģinājumi bieži vien sastopas ar amerikāņu politiskās elites pretdarbību.

"Aukstā kara adepti" Vašingtonā nesaprot, ka tieksme bloķēt tuvināšanos Krievijas un ASV starpā var izraisīt pilna mēroga konfrontāciju, uzskata komentētājs. "Labāk viņi būtu devušies uz Maskavu un tur nosvinētu Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju," — rezumē Koens.

Ziņu lente
0