Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca var atlaist pusi darbinieku

© Foto : gorod.lvДаугавпилсский локомотиворемонтный завод
Даугавпилсский локомотиворемонтный завод - Sputnik Latvija, 1920, 10.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca var atlaist aptuveni 300 darbiniekus – darba ir maz, un bez valsts atbalsta ir grūti konkurēt ar uzņēmumiem Polijā, Lietuvā un Vācijā.

RĪGA, 10. februāris — Sputnik. Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca (DLRR) var atlaist pusi darbinieku, jo valsts fonds "Altum" nesniedz uzņēmumam eksporta garantijas, paziņoja tā akcionārs un beneficiārs, igauņu uzņēmējs Oļegs Osinovskis, vēsta Tvnet.lv.

Дизельный поезд АО Pasažieru vilciens  на Рижском железнодорожном вокзале - Sputnik Latvija, 1920, 09.01.2021
Nāksies braukt ar padomju dīzeļvilcieniem – jauniem naudas nav

Viņš atzīmēja, ka rūpnīcas konkurenti Lietuvā, Polijā, Ukrainā, Krievijā, Čehijā un Vācijā aktīvi izmanto valsts palīdzību savu pakalpojumu eksportam.

"Bieži runa nav par naudu, bet par eksporta garantijām. Latvija tagad zaudē konkurences cīņā. Ja Latvija, tāpat kā citas valstis, izmantotu eksporta atbalsta pasākumus, DLRR nebūtu lielu problēmu," teica Osinovskis.

Uzņēmējs negatīvi novērtēja "Altum", kas atteicās kontrolēt riskus, ko rūpnīcas patiesais beneficiārs varētu saņemt notiesājošu tiesas spriedumu. "Turklāt es neesmu uzņēmuma valdē vai padomē. Kā tieši mans personīgais stāsts ar prokuratūru varētu ietekmēt kompānijas darbību un palielināt "Altum" riskus? Tas nav iespējams! Uzskatu, ka tā bija vienkārši atruna," pastāstīja Osinovskis.

Viņš atzīmēja, ka pēdējo divu mēnešu laikā darba rūpnīcā nebija daudz, un sāksies atlaišanas, ja "Altum" nesniegs garantijas, - darbu var zaudēt līdz 300 cilvēki. "Pašlaik mēs nevienu neatlaižam, jo vēl aizvien ceram saņemt eksporta garantijas," uzsvēra Osinovskis.

DLRR grupas apgrozījums 2019. gadā bija 38,446 milj. eiro – par 31,9% vairāk nekā 2018. gadā, bet peļņa sasniedza 86 026 eiro salīdzinājumā ar gadu iepriekš ciestajiem zaudējumiem.

Электричка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 09.09.2020
La La Land: sociālos tīklus šokējusi "Pasažieru vilciena" rebrendinga cena

Atgādināsim, ka janvāra beigās Vidzemes rajona tiesa Limbažos attaisnoja bijušo "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni un igauņu miljonāru Oļegu Osinovski kukuļošanas lietā.

Apsūdzība apgalvoja, ka 2015. gada vasarā Osinovskis nodevis Magonim kukuli aptuveni 500 tūkst. eiro apmērā sakarā ar iepirkumu, ko tobrīd veica viens no LDz meitas uzņēmumiem – "LDz ritoša sastāva serviss". Tam bija jāiegādājas dīzeļlokomotīves no Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest Rail".

Abi savu vainu noliedza. Viņi apgalvoja, ka Osinovskis nodevis naudu Magonim nevis tāpēc, lai LDz struktūra nopirktu lokomotīves viņa kompānijā, bet gan tāpēc, lai Magonis izmantotu savus sakarus ar "Krievijas dzelzceļu" – lai Krievijas kompānija pagarinātu līgumu ar DLRR.

Ziņu lente
0