Šie produkti noteikti ir no Latvijas: sastādīts vietējo ražotāju katalogs

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийская клубника на Травяном рынке
Латвийская клубника на Травяном рынке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažkārt par Latvijā ražotiem produktiem tiek uzdotas importētas preces, tāpēc izveidots elektroniskais katalogs, kurā patērētāji varēs pārliecināties par produktu izcelsmi un izvēlēties vietējo saimniecību visos Latvijas novados.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs izstrādājis elektronisku katalogu ar ziņām par vietējiem pārtikas produktu ražotājiem visos Latvijas novados. Patlaban portālā Novadagarsa.lv apkopoti dati par 200 lielākiem un mazākiem ražotājiem. Sarakstu plānots regulāri papildināt, vēsta Latvijas radio

Katalogā publicēta informācija par kvalitātes zīmēm, kas izsniegtas ražotājam, piemēram, bioloģiskās produkcijas sertifikāts.

Centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis pastāstīja, ka noskaidrojies: daudzi patērētāji interesējās par šāda kataloga publikācijas iespējām.

"Ļoti daudzi cilvēki grib pirkt savējo, no saviem zemniekiem, kā viņi saka, un viņi grib zināt, no kurienes tas produkts ir cēlies," atzīmēja Cimermanis.

Strādājot ar mājražotājiem, centra darbinieki pārliecinājās, ka interesi par viņu precēm pauž gan individuālie pircēji, gan restorāni un viesnīcas, gan arī pašvaldību iepirkumu speciālisti. Tāpēc viens no galvenajiem mērķiem bija veidot satikšanās vietu ar vietējiem ražotājiem.

Продукты из топа-3 любимых лакомств латвийских детей - Sputnik Latvija
Pirmais Latvijā: Rīgā atklāts produktu apmaiņas ledusskapis

Centrs plāno attīstīt arī kvalitātes kontroles sistēmu. Nākamgad iecerēts ieviest starptautisku sertifikātu, kura ietvaros tiks izsekota produkta izcelsmes vieta.

"Tas nozīmē, ka mums droši vien būs cilvēki, kas apmeklēs saimniecību, skatīsies līdzi," stāstīja Cimermanis.

Tas nepieciešams, jo ir gadījumi, kad var domāt - produkciju ražoja mājražotājs, bet pēc tam izrādās, tā nepavisam nav ražota Latvijā, piezīmēja centra vadītājs.

Ziņu lente
0