Pirmais Latvijā: Rīgā atklāts produktu apmaiņas ledusskapis

© Sputnik / Oksana DzadanПродукты из топа-3 любимых лакомств латвийских детей
Продукты из топа-3 любимых лакомств латвийских детей - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā, Kultūras centrā "Kaņepes", kurš atrodas Skolas ielā 15, atklāts Latvijā pirmais labdarības ledusskapis, kurā visi gribētāji var ielikt produktus trūcīgajiem.

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Kultūras centrā "Kaņepes", Rīgā sācis darboties Latvijā pirmais ledusskapis, jeb "Kopienas skapis", kurš ir paredzēts produktu apmaiņai. Ikviens gribētājs var vai nu atstāt tajā ēdienu, vai arī paņemt to par brīvu, raksta "MK Latvija".

"Kopienas skapis" ir ledusskapis, kas atrodas publiskā vietā, ir ikvienam viegli pieejams un ikviens tajā var ievietot vai izņemt ēdienu. Mūsu motivācija izveidot šo nekomerciālo un privāto pārtikas "apmaiņas punktu" ir priekšlikums un reizē pārliecība, ka nepastāv pārtikas pārprodukcija, bet nevienlīdzība tā izlietojumā un pieejamībā. Tā būs kā iniciatīva pret pārtikas izšķērdēšanu — tā vietā, lai izmestu ēdienu, kas šķiet nevajadzīgs, negaršīgs vai lieks, visi ir laipni aicināti to atstāt "Kopienas skapī"," pastāstīja šīs iniciatīvas organizatore Beatrise Amtinga.

Благотворительный марафон Дай пять! - Sputnik Latvija
Labdarības maratons "Dod pieci!" Jau ir savācis vairāk nekā 100 tūkstošus eiro

Pirmie šāda veida "Kopienas skapji" parādījās 2012. gadā Spānijā un Vācijā, pēcāk Lielbritānijā, Indijā un Jaunzēlandē. Patlaban jau ir organizācijas, kuras uzrauga to drošību un darba kārtību. "Kopienas skapis" Kultūras centra teritorijā kļuvis par pirmo šāda veida projektu, kurš īstenots Latvijā.

Organizatori stāsta, ka ir noteiktas prasības produktiem, kurus cilvēki var atstāt "Kopienas skapī". Piemēram, tajā ir aizliegts atstāt piena produktus, kurus nevar atkārtoti aizvērt ciet, atvērtus konservus, kā arī jau atvērtus iepakojumus ar gaļu. Tiek uzsvērts, ka ledusskapī ļoti svarīgi ir saglabāt higiēnu.

"Kopienas skapis" ir pieejams katru dienu no plkst. 12:00 līdz Kultūras centra darba laika beigām. Plašāka informācija ir pieejama centra oficiālajā mājaslapā.

Ziņu lente
0