Baltijas fermeri pieprasa no ES taisnīgumu un naudu

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Pāriet pie mediju bankasКозленок
Козленок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lauksaimniecības subsīdiju līmenis Baltijas valstu zemniekiem ir bijis viszemākais jau kopš šo valstu iestāšanās Eiropas Savienībā 2004. gadā.

RĪGA, 5. decembris — Sputnik. Baltijas valstu lauksaimniecības organizācijas pieprasījušas no Briseles līdztiesīgu attieksmi pret zemniekiem Igaunijā, Latvijā un Latvijā tiešo maksājumu sadalē atbilstoši Eiropas Savienības lauksaimniecības politikai laika posmā no 2021. līdz 2027. gadam, vēsta ERR.

Saskaņā ar ES septiņu gadu budžeta projektu, ko Eiropas Komisija iesniedza 2018. gada maijā, izdevumus lauksamniecības subsīdijām Eiropas Savienības valstīm plānots samazināt par 5%.

Флаг Латвии у Европарламента - Sputnik Latvija
Nauda Latvijai ir atkarota: EP deputāti apstiprina ES budžetu

Publiskajā vēstulē Eiropas Padomes, Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta vadītājiem uzsvērts, ka lauksaimniecības subsīdiju līmenis Baltijas valstu zemniekiem ir bijis viszemākais jau kopš šo valstu iestāšanās Eiropas Savienībā 2004. gadā, un pēdējos gados sasniedzis tikai 54-60% no kopējā līmeņa.

Vienlaikus klimatisko apstākļu dēļ ražošanas izdevumi šajās valstīs ievērojami pārsniedz vidējo rādītāju ES.

Līdzīgas prasības Baltijas valstu lauksaimnieki regulāri izvirzījuši Eiropas varasiestādēm arī agrāk, turklāt vairākas reizes ar traktoriem ieradušies Briselē un organizējuši demonstrācijas.

Tagadējā vēstule radusies tāpēc, ka 1. decembrī nomainījusies Eiropas Savienības institūtu vadība, turklāt 12. decembrī notiks Eiropas Padomes sēde.

Ziņu lente
0