"Brīvais vilnis": zaudējumi mazāki, taču bez šprotu eksporta uz Krieviju ir smagi

© Sputnik / Sergey MelkonovПроизводство шпрот на предприятии Brīvais vilnis
Производство шпрот на предприятии Brīvais vilnis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zivju pārstrādes uzņēmuma "Brīvais vilnis" zaudējumi kopš pērnā gada ir samazinājušies pusotru reizi, taču negatīvais Krievijas tirgus zaudēšanas efekts joprojām ir jūtams.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. Saskaņā ar zivju pārstrādes uzņēmuma "Brīvais vilnis" starpatskaiti, 2018. gada deviņos mēnešos rūpnīcas zaudējumi, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, samazinājušies pusotru reizi – no 679 693 eiro līdz 435 662 eiro, raksta la.lv.

Латвийское рыбоперерабатывающее предприятие Brīvais vilnis - Sputnik Latvija
Latvijas zivju pārstrādē kļūst arvien mazāk konkurentu: Babris nopirka "Brīvo vilni"

Firma saista zaudējumus ar tirgus zemo aktivitāti pirmajā pusgadā, kā arī ar augsto konkurenci zivju konservu tirgū.

Uzņēmuma apgrozījums šī gada deviņos mēnešos sasniedzis 5 106 097 eiro, kas ir par 9,2% vairāk, nekā tajā pašā periodā 2017. gadā, kad apgrozījums bija 4 675 129 eiro.

Uzņēmuma sortiments sastāda no 154 preču nosaukumiem.

Kopumā 2018. gada deviņos mēnešos rūpnīca saražoja 8,1 miljonu dažādu zivju konservu, no tiem 3,3 miljoni šprotu bundžu. Pārdot šajā laika periodā izdevies 9,9 miljonus konservu par 5,1 miljoniem eiro kopsummā.

Kā tiek norādīts ziņojumā, kaut arī rezultāti šogad ir labāki, nekā pērn, piegāžu aizlieguma uz Krieviju ietekme joprojām paliek jūtama.

Taču realizācijas apjomi ir pieauguši, un zaudējumi samazinājušies. Rūpnīca turpina darbu un izpilda saņemtos pasūtījumus.

Готовая к копчению килька - Sputnik Latvija
Viedoklis
Šprotes – ķīmisks un bioloģisks ierocis

Ņemot vērā esošo situāciju tirgū, uzņēmuma vadība uzskata, ka galvenais – saglabāt esošos klientus un strādāt pie jaunu tirgu apgūšanas.

Galvenokārt tiek izmantotas svaigas vietējas izejvielas. Uzņēmums izstrādā jaunus produkcijas veidus, ievieš jaunu iepakojumu un cenšas paaugstināt esošās produkcijas kvalitāti.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, kompānijā "Brīvais vilnis" uzskata, ka 10% savas produkcijas viņi varētu pārdot Krievijai, ja piegāžu aizliegums tiks atcelts.

Ziņu lente
0