Valsts atbalstu saņems uzņēmumi, kuros strādā par 50 gadiem vecāki cilvēki

© Foto : baltnews.lvPensionāri
Pensionāri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmumu atbalstīšanai, kuri iekārto darbā cilvēkus vecumā no 50 gadiem, jāpaildzina vecākas paaudzes cilvēku nodarbinātība.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Latvijas Labklājības ministrija izziņojusi valsts atbalsta paplašināšanu uzņēmumiem, kuros strādā cilvēki, kas vecāki par 50 gadiem, raksta avīze Dienas Bizness.

Otrdien, 7. augustā, valdība pieņēmusi attiecīgus grozījumus "Attīstība un nodarbinātība" programmas noteikumos.

Iepriekš valsts atbalstīja tikai piecu tautsaimniecības nozaru darba devējus ar augstāko vecāka gadagājuma darbinieku īpatsvaru. Vecākiem par 50 gadiem bija jābūt 30% darbinieku, bija arī papildus kritēriji (veselības stāvokļa neatbilstība veicamajam darbam, mazkvalificēts darbs un citi). Tagad šie kritēriji vairs nav noteicošie, un atbalsta saņemšanai var pretendēt vairāk darba devēju.

Пенсионеры играют в домино - Sputnik Latvija
Cienījama vecuma latviešiem palīdzēs strādāt ilgāk

Uzņēmumu izvērtēšanu veiks Nodarbinātības valsts aģentūra.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, veco ļaužu īpatsvars Latvijā turpina pieaugt, savukārt jauniešu īpatsvars samazinās. Kā liecina Labklājības ministrijas sagatavotā atskaite, kopš 1990. gada Latvijas iedzīvotāju skaits samazinājies vairāk nekā par 20%, un 40% Latvijas iedzīvotāju vecums pārsniedz 50 gadus.

Statistika rāda, ka cilvēki pēc četrdesmit gadu vecuma zaudē darbu un ilgu laiku nemeklē to vai arī nespēj atrast. Saskaņā ar Rīgas pilsētas domes datiem, vidējais ilgstošais sociālā pabalsta saņēmējs ir 50 gadus veca sieviete.    

Ziņu lente
0