Cienījama vecuma latviešiem palīdzēs strādāt ilgāk

© Sputnik / Mikhail Mokrushin / Pāriet pie mediju bankasПенсионеры играют в домино
Пенсионеры играют в домино - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nodarbinātības valsts aģentūra dāvās iespēju cilvēkiem brieduma gados apgūt jaunas profesionālās iemaņas, kas dos iespēju turpināt darbu iepriekšējā vai jaunā darba vietā.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Latvijā darbu sāk Eiropas Sociālā fonda projekts "Atbalsts ilgākam darba mūžam", vēsta Mixnews.lv.

Programmu īsteno Nodarbinātības valsts aģentūra, Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība. Projekts tiek īstenots ar mērķi saglabāt darba spējas cilvēkiem vecumā no 50 gadiem.

Женщины на улице в Риге - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājiem nāksies strādāt vairāk, vai pensionāriem – mazāk ēst

Vispirms eksperti izvērtēs, vai darba vide ir piemērota šīs vecuma kategorijas darbiniekiem, ņemot vērā viņu veselības stāvokli un citus faktorus, kuri ietekmē darba veikšanu. Ekspertu grupā strādās darba aizsardzības un personāla atlases speciālisti, profesionālo slimību speciālists un ergoterapeits.

Atbilstoši pārbaudes rezultātiem darba devēji saņems ieteikumus un atbalstu darba vietu pielāgošanai šādiem darbiniekiem un jaunu iespēju radīšanai šīs pilsoņu grupas iekārtošanai darbā.

Tāpat darbinieki vecumā no 50 gadiem saņems iespēju apgūt papildu iemaņas, lai turpinātu darbu pašreizējā vai citā, viņu veselībai piemērotā amatā. Projekta dalībnieki saņems atbalstu arī veselības uzlabošanas jomā.

Projekta realizācija sāksies šī gada augustā-septembrī.

Iepriekš vēstīts, ka cienījama gadagājuma cilvēku daļa Latvijā, tāpat kā visā Eiropā, joprojām pieaug.

Ziņu lente
0