Britu varas iestādes pēta ar bitmonētu saistītus riskus

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasКриптовалюта биткойн
Криптовалюта биткойн - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Finanšu ministrija izskata dažādas iespējas kriptovalūtas pielietošanai.

RĪGA, 10. decembris – Sputnik. Lielbritānijas Valdības sakaru centrs (GCHQ) sakarā ar Finanšu ministrijas pasūtījumu sākusi potenciālo risku izpēti drošības jomā, kas saistīti ar bitmonētu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz avīzi Daily Telegraph.

"Mūs interesē viss, kas varētu ietekmēt mūsu valsti, un par galveno jautājumu šobrīd tiek uzskatīta bitmonēta," — pateica izdevuma intervijā GCHQ Kiberdošības nodrošināšanas centra pārstāvis Kriss Ensors.

Pēc viņa sacītā, centra speciālisti pēta, kā tieši "darbojas" kriptovalūta, un vērtē iespējamo labumu no blockchain tehnoloģijas. Kā atzīmē izdevums, Lielbritānijas Finanšu ministrija izskata dažādus darbā veidus ar kriptovalūtu.

Kriptovalūta bitmonēta - Sputnik Latvija
Bitmonēta uzstāda jaunu rekordu

Pagājušā mēneša laikā bitmonētas, pasaules populārākās kriptovalūtas, vērtība paaugstinājās vairāk nekā 2,4 reizes, jeb vairāk nekā par 10 tūkstošiem dolāru. Plkst. 12:50 pēc Latvijas laika svētdien Bitfinex biržā bitmonēta kļuva lētāka un samazinājās līdz aptuveni 13,6 tūkstošu dolāru līmenim.

Vairums valstu atvēra savus tirgus kriptovalūtām – digitālajiem instrumentiem uz blockchain tehnoloģijas bāzes. Krievijas varas iestādes uzmanīgi izturas pret šo jautājumu. Centrālā Banka vairākkārt paziņoja par pārāk ātru kriptovalūtu pielaišanu Krievijas biržai un augstajiem to izmantošanas riskiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins lika valdībai kopā ar Centrālo Banku līdz 2018. gada 1. jūlijam sagatavot grozījumus Krievijas likumdošanā, kas regulētu kriptovalūtu izvietošanu analoģiski primāro vērtspapīru izvietošanas noteikumiem.

Ziņu lente
0