Bitmonēta uzstāda jaunu rekordu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasKriptovalūta bitmonēta
Kriptovalūta bitmonēta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plkst. 4:40 pēc Latvijas laika Bitfinex biržā bitmonētas cenas diapazons sasniedzis 11 405–12 160 dolārus.

RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Biržas rādītāji liecina: pasaulē populārākā kriptovalūta — bitmonēta (bitcoin) — naktī uz trešdienu atjaunoja vēsturisko rekordu. Tā sasniedza 12 160 dolāru atzīmi, vēsta RIA Novosti.

Plkst. 4:40 pēc Latvijas laika Bitfinex biržā bitmonētas cenas diapazons sasniedzis 11 405-12 160 dolārus.

Криптовалюта - Sputnik Latvija
Latvijas bitcoin birža varēs atvērt klientiem norēķinu kontus bankās

Pagājušajā nedēļa kriptovalūtas cena sāka aktīvu kāpumu, 29. novembrī sasniedzot jaunu vēsturisko rekordu — 11 441 dolāru, pēc tam tās vērtība strauji samazinājās par diviem tūkstošiem. Analītiķi saista to ar treideru ienākumu korekciju pēc jaunā vēsturiskā maksimuma sasniegšanas.

Dažas valstis jau atvērušas savu tirgu kriptovalūtām — digitālajiem instrumentiem, kuru pamatā ir blockchain tehnoloģija. Krievijas  varas iestādes šo jautājumu izvērtē ļoti uzmanīgi. Krievijas Centrālā Banka ne reizi vien paziņojusi par pāragru kriptovalūtu ielaišanu biržās un brīdināja par augstajiem riskiem. Regulators iestājas pret norēķiniem kriptovalūtās un to pielīdzināšanu ārvalstu valūtām, saskatot tajā "finanšu piramīdas" pazīmes.

Iepriekš Vladimirs Putins paziņoja, ka kriptovalūtu tirgus ir jāregulē tā, lai tiktu pasargātas pilsoņu, biznesa un valsts intereses, taču netiktu radītas arī liekas barjeras. Turklāt viņš uzsvēra, ka ir jāizmanto jaunu tehnoloģisku risinājumu priekšrocības banku jomā.

Ziņu lente
0