Trešais nav lieks: VID un ss.lv strīdu izspriedīs auditors

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sludinājumu portāla ss.lv īpašnieki lūgs vienu no lielākajām pasaules auditoru firmām risināt viņu konfliktu ar Valsts ieņēmumu dienestu; portāls vēlas turpināt darbu Latvijā.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Interneta uzņēmuma pārstāvji, kurš ir sludinājumu portāla ss.lv īpašnieks, izlēma, ka strīdā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) ss.lv meklēs konstruktīvu risinājumu ar mediācijas palīdzību, raksta Mixnews.lv.

INBOKSS valdes loceklis,  INBOKSS īpašnieks Andris Griķis, TVNET Latvia valdes loceklis Juris Mendziņš, advokāts Jānis Zelmenis - Sputnik Latvija
"Negribu dzīvot tādā valstī": brīfinga par ss.lv slēgšanu rezultāti

Par to paziņoja ss.lv jurists Māris Ruķers. Pēc viņa vārdiem, ss.lv pārstāvji pakonsultēsies ar "lielā četrinieka" auditoru firmām (PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Ernst & Young, KPMG) sakarā ar iespējām uzsākt mediācijas procesu.

Mediācija ir viena no strīdu regulēšanas tehnoloģijām ar trešās neitrālās puses jeb mediātora dalību, kas nav konfliktā ieinteresētā puse. Mediātors palīdz izstrādāt noteiktu strīda vienošanos. Savukārt strīda dalībnieki pilnībā kontrolē strīda noregulēšanas un atrisināšanas risinājuma pieņemšanas procesu.

"Jāuzsver, ka mūsu domstarpības ar VID nav par nodokļu nomaksu — uzņēmums vienmēr ir bijis godīgs nodokļu maksātājs. Nav šaubu — likums paredz, ka VID ir tiesības pieprasīt informāciju par sludinājumiem un to izvietotājiem. "ss.lv" jau gadiem sadarbojas ar VID, sniedzot visu informāciju, kas tiek prasīta konkrētos gadījumos. Mūsu strīds ar VID ir par informācijas apjomu, kas mums ir jāsniedz par klientu sludinājumiem un šīs informācijas samērīgumu," — paskaidroja Internet līdzīpašnieks un valdes loceklis Juris Līnis.

SIA "Internet" mērķos nav portāla vai uzņēmuma darbības pārvešana uz ārvalstīm, uzņēmums vēlas strādāt un turpināt maksāt nodokļus Latvijā, uzsvēra viņš.

"Apzinoties, ka faktiski šīs domstarpības ir tehniskas dabas, mēs redzam, ka "ss.lv" un VID strīds ir aizgājis pārāk tālu. Tādēļ, lai risinātu mūsu domstarpības, mēs esam izlēmuši aicināt vienu no Latvijā strādājošajām starptautiskajām auditorfirmām kļūt par strīda mediatoru un mūsu domstarpības risināt kopīgā sadarbībā, atrodot abām pusēm pieņemamu risinājumu" teica Līnis.

Ziņu lente
0