Latviešu aktieris: Tagad situācija Latvijā ir nostabilizējusies

© Sputnik / Sergey MelkonovДети с латвийскими флажками
Дети с латвийскими флажками - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā teātra aktieris Arturs Krūzkops pastāstīja, ka sevi uzskata par latvieti, taču īpašu zemes, valsts mīlestību neviens viņam nav mācījis.

RĪGA, 6. janvāris - Sputnik. Latviešu aktieris Arturs Krūzkops pastāstīja intervijā Kultūras Diena, ka sevi uzskata par latvieti un cer, ka valstī viss būs kārtībā, taču īpašu zemes, valsts mīlestību neviens viņam nav mācījis.

No padomju laikiem nepatīkamu nosēdumu viņa atmiņā atstājuši "visi tie stulbie gājieni ar karodziņiem" un rindas veikalos. Tiesa, bērnībā gājieni viņam pat patikusi, taču, pieaudzis būdams, viņš savu attieksmi mainījis.

Vēl vairāk no padomju pagātnes aktiera atmiņās iespiedies "drausmīgais apjukuma laiks – deviņdesmitie, kad visi mēģināja kaut ko sagrābt, zaudēja darbu"…

"Manai paaudzei vecāki lielākoties ir šķīrušies, jo veči nodzērās," atcerējās aktieris.

Krūzkops pauda cerību, ka Latviju iemīlēs viņa bērni, ja politiskajā dzīvē viss būs kārtībā.

Хозяйка фестиваля - Лайма Вайкуле - в завершении первой части концерта исполнила песню Аллы Пугачевой Мэри - Sputnik Latvija
No skatuves runāt krieviski ir cūcība: latviešu žurnāliste uzbrūk Vaikulei

Acīmredzot, ne velti Latvijas prezidents Egils Levits savā Jaungada apsveikumā Egils Levits novēlēja visiem cerību, ticību un pārliecību, taču pie tam pievērsa uzmanību jauna ekonomiskā modeļa nozīmei, kurā vērtība ir nevis nemitīga patērēšana, bet gan pietiekamība.

Levits uzsvēra, ka šis modelis prasīs katram cilvēkam un katrai valstij izmainīt savus paradumus un savu uzvedību.

Tāpat Levits novēlēja iedzīvotājiem ticību saviem spēkiem un savai valstij.

Savukārt premjerministrs Krišjānis Kariņš atzina, ka saprot: ne visiem Latvijas iedzīvotājiem valdības politika iet pie sirds, taču uzskata, ka kritika veicina valdības darba uzlabošanos, tādēļ ir atvērts dialogam.

Pazīstamais skatuves mākslinieks Arturs Krūzkops strādā Nacionālajā teātrī. Starp viņa lomām ir Hļestakovs "Revizorā" un kņazs Miškins "Idiotā".

Ziņu lente
0