Pauls: mūsu publika nav tik uzbāzīga, kā Krievijā

© Sputnik / Sergey MelkonovМаэстро Раймонд Паулс
Маэстро Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas publika pēc koncertiem uzvedas savādāk nekā Krievijas, sirsnīgāk un mazāk uzbāzīgi, paužot Pauls.

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. Latvijas komponists un pianists Raimonds Pauls pastāstīja par savu popularitāti padomju gados portālā Apollo.

Viņš atcerējās, kā 80. gados viņš lielākoties ar latviešu skatuves māksliniekiem uzstājās veselos 20 (!) koncertos vienā no Maskavas zālēm.

"Toreiz mums bija tādi hīti, kuri piesaistīja šo publiku… Mans sākums saistīts ar šo naivo Alfrēda Krūkļa dziesmu "Mežrozīte". Tas bija pirmais šāda veida motīvs šajā žanrā, kurš spēj iekarot publiku," pastāstīja Pauls.

Pēc viņa sacītā, deficīta gados, kad veikalos praktiski nekā nebija, vistautas slavenība bija viņam ļoti izdevīga.

Композитор Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Raimonds Pauls pastāstīja par "latviešu gēnu"

"Pārdevēja skatās uz tevi un pēkšņi izvel no kaut kurienes kasti ar konfektēm… vai kaut kādu desas gabalu. Es varēju saņemt visu apmaiņā pret manām koncerta biļetēm. Tieši tā tas arī bija…" atceras viņš.

Krievijas televīzija, kā skaidro Pauls, devusi viņam tik lielu popularitāti, ka joprojām, "ja Doma laukumam ies cauri uzbeku vai kazahu delegācija", tad maestro noteikti izdzirdēs savu vārdu.

"Jā, popularitāte dažkārt traucē, bet ja tās nav, tad ar koncertu rīkošanu ir ļoti sarežģīti nodarboties. Tas bieži nosaka, vai pie tevis atnāks, vai neatnāks klausītāji…" skaidro viņš.

Taču viņš atzīmēja, ka Latvijas publika atšķiras no Krievijas publikas.

"Mūsu cilvēki nav tik uzbāzīgi, kā Krievijā pēc koncerta, tur ir pavisam cita gaisotne. Es gāju ārā pēc koncerta ar Pugačovu, es redzēju, kas notiek ar šiem cilvēkiem… Jā, pie mums arī nāk klāt, dāvina ziedus, taču tas ir tik sirsnīgi un neuzbāzīgi," pateicot viņš.

Ziņu lente
0