Raimonds Pauls pastāstīja par "latviešu gēnu"

© Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasКомпозитор Раймонд Паулс
Композитор Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maestro Raimonds Pauls šovasar neizbrauca ārpus Latvijas – viņš stādīja, raka, laistīja, jo tas viss taču ir Latvijas iedzīvotāju asinīs.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Komponists Raimonds Pauls neraugoties uz to, ka šovasar neatnāca uz Laimas Vaikules "Rendezvous", tomēr bija ļoti aizņemts, vēsta Tvnet.lv.

Pēc maestro sacītā, viņš paguvis vasaras sezonā izdarīt kaudzi darbu. Vasaru viņš pavadījis Baltezerā, kur nodarbojās ar saimniecības lietām. No Latvijas viņš nekur nebija izbraucis, nebija nedz vēlmes, nedz nepieciešamības. Taču Pauls paskaidroja, ka nav pieradis sēdēt rokas salicis.

Pēc komponista domām, kad cilvēkam ir māja, dārzs un teritorija, viņam tā ir jākopj un kaut kas tur ir jādara. Šādu nodarbi maestro arī atradis. Turklāt Pauls uzskata, ka Latvijas iedzīvotājiem saimnieciskums esot asinīs.

"Bet es domāju, ka tas mums jau ir asinīs. Pie mājas ir jābūt kaut kādai kārtībai, iestādītiem ziediem un kociņiem. Tas zināmā mērā ir latviešu gēns," pateica viņš.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Raimonds Pauls (@maestroraimondspauls)

Jā jau teikts, Laimas Vaikules festivālā Jūrmalā maestro neuzstājās, bet kādreiz viņš bijis konkursa "Jaunais vilnis" seja. Un Pauls pielicis ne mazumu pūļu, lai "Jaunais vilnis", kura vietu pēcāk ieņēma "Rendezvous", paliek Jūrmalā.

Latvijas dziedātājs Intars Busulis skaidroja, kādēļ Pauls atturējās no Vaikules rīkotā pasākuma apmeklēšanas. Pēc Busuļa teiktā, Pauls pats esot tā nolēmis. Busulis apgalvoja, ka Paulam nepatīk liela mēroga koncerti, viņam mīļāki ir uzstāšanās kamerzālēs.

Kā arī jāņem vērā maestro vecums. Un galvenais, ka šāda Paula izvēle ir jāciena un jāizturas ar sapratni.

Ziņu lente
0