Jūrmalā izvērtēja konkursa "Jaunais vilnis" atgriešanās izredzes

© Sputnik / Sergey MelkonovТак выглядит концертный зал "Дзинтари" глазами исполнителей со сцены
Так выглядит концертный зал Дзинтари глазами исполнителей со сцены - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Jaunā viļņa" atgriešanas būtu Jūrmalas kā tūrisma centra interesēs, taču šo jautājumu konkrēti varēs apspriest vienīgi tad, kad kaut kas mainīsies Latvijas un Krievijas savstarpējās attiecībās, uzskata deputāte Elizabete Krivcova.

RĪGA, 24. augusts – Sputnik. Konkursa "Jaunais vilnis" atgriešanos Jūrmalā varēs apspriest tikai pēc attiecību uzlabošanās starp Latviju un Krieviju, uzskata Jūrmalas domes deputāte Elizabete Krivcova, vēsta RIA Novosti.

Лайма Вайкуле предстала перед публикой в солнечном наряде - Sputnik Latvija
Intervija
"Esmu nodevēja": Vaikule pastāstīja par konfliktu ar Krutoju un patriotismu

"Mans personīgais viedoklis, ka "Jaunā viļņa" atgriešanas būtu Jūrmalas pilsētas kā tūrisma centra interesēs. Cik es noprotu, šobrīd sarežģīto Latvijas un Krievijas attiecību dēļ šādas iespējas nav. Tādēļ konkrētāk šo jautājumu varēs apspriest pēc šo attiecību uzlabošanās, kura reiz noteikti notiks," pateica Krivcova.

Iepriekš "Jaunā viļņa" aiziešana no Jūrmalas un šī konkursa vietā sarīkoto festivālu "Rendez vous" neklātienē, ar mediju starpniecību, apsprieda komponists Igors Krutojs un dziedātāja Laima Vaikule.

2014. gadā Jūrmala pazaudēja vienlaikus vairākus lielus Krievijas festivālus, tostarp "Jauno vilni". Toreiz Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs iekļāva vairākus Krievijas skatuves māksliniekus nevēlamo personu sarakstā saistībā ar Latvijas pozīciju Krimas jautājumā. Tas noveda pie tā, ka Krutojam nācās izskatīt citus platformu variantus "Jaunā viļņa" rīkošanai. Kopš 2015. gada konkurss tiek rīkots Sočos.

Krievu komponists pastāstīja, ka pēc "Jaunā viļņa" aiziešanas no Jūrmalas toreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs ieradies Maskavā un ticies ar Krievijas prezidenta administrācijas vadītāju, lai pacenstos atgriezt festivālu Latvijā. Savukārt Latvijas vēstniecība ielūdza Krutoju uz tikšanos, lai apspriestu iespējas saglabāt "Jauno vilni" Jūrmalā.

"Bet laikā, kad bija jānotiek "Jaunajam vilnim", Laima rīko savu festivālu "Rendez vous", tādējādi parādot, ka mūsu konkurss tur nav vajadzīgs. Ja viņa uzskata, ka tas ir godīgi un pieklājīgi, lai Dievs viņu tiesā," teica Krutojs.

Intars Busulis - Sputnik Latvija
Busulis pastāstīja, ar ko "Jaunais vilnis" Sočos atšķiras no Jūrmalas

Savukārt Laima Vaikule paziņoja, ka ir ārkārtīgi pārsteigta par šādu Krutoja paziņojumu. Viņa uzsvēra, ka daudzus gadus uzstājusies "Jaunajā vilnī" un viņai patika šis konkurss. Turklāt viņa vēlas, lai "Jaunais vilnis" atgriežas Jūrmalā.

"Es nesaprotu, kāpēc nevar būt divi festivāli, mums Jūrmalā tie notiek visu vasaru. Es būtu laimīga, ja būtu divi festivāli. Vēl jo vairāk tāpēc, ka Igoram ir konkurss, bet man ir festivāls – mēs viens otram netraucējam, tie ir absolūti dažādi. Es ļoti mīlu Igoru un labi attiecos pret "Jauno vilni". Jūrmalā tas (konkurss – red.) bija savā vietā, te ir tik daudz krievvalodīgās publikas," pateica dziedātāja.

Ziņu lente
0