Krutojs pastāstīja, kā Vaikule izjaukusi "Jaunā viļņa" plānus atgriezties Jūrmalā

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasIgors Krutojs konkursā "Jaunais vilnis". 2016.gads
Igors Krutojs konkursā Jaunais vilnis. 2016.gads - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komponists Igors Krutojs pārmeta dziedātājai Laimai Vaikulei blēdīšanos pēc viņas izteikumiem par festivālu "Jaunais vilnis".

RĪGA, 23. augusts— Sputnik. Komponists Igors Krutojs komentēja dziedātājas Laimas Vaikules izteikumus par to, ka viņš netaisni kauninot skatuves mākslinieci un apvainojoties par to, ka pēc "Jaunā viļņa" aiziešanas no Jūrmalas viņa tur sarīkojusi savu festivālu "Rendezvous". Krutojs atklāja, ka situācija ir mazliet citāda, vēsta "AiF".

Krievu komponists pastāstīja, ka pēc "Jaunā viļņa" aiziešanas no Jūrmalas toreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs ieradies Maskavā un ticies ar Krievijas prezidenta administrācijas vadītāju, lai pacenstos atgriezt festivālu Latvijā. Savukārt Latvijas vēstnieca ielūdza Krutoju uz tikšanos, lai apspriestu iespējas saglabāt "Jauno vilni" Jūrmalā.

Лайма Вайкуле предстала перед публикой в солнечном наряде - Sputnik Latvija
Intervija
"Esmu nodevēja": Vaikule pastāstīja par konfliktu ar Krutoju un patriotismu

"Bet laikā, kad bija jānotiek "Jaunajam vilnim", Laima rīko savu festivālu "Rendezvous", tādējādi parādot, ka mūsu konkurss tur nav vajadzīgs. Ja viņa uzskata, ka tas ir godīgi un pieklājīgi, lai Dievs viņu tiesā," teica Krutojs.

Komponists piebilda, ka ilgu laiku nav neko publiski stāstījis par šo tēmu, kamēr Laima Vaikule pati nav ierunājusies medijos.

"Pēc tam man bija saruna ar viņu, aci pret aci. Toreiz es viņai pastāstīju, kā Baskova (dziedātāja Nikolaja Baskova – red.) bijušais sievastēvs, Špīgeļa kungs man piedāvāja pusmiljonu eiro, lai est atdotu jebkuru savu veco dziesmu kaut kādam tur dziedātājam (viņš bija Špīgeļa jaunais projekts). To viņš darīja, lai ieriebtu Baskovam (Baskovs šķīrās no viņa meitas Svetlanas Špīgeles – red.). 500 tūkstoši eiro – tā ir milzu nauda. Taču es viņam atteicu: "Kā tad es pēc tam varēšu paskatīties acīs Koļam?" (..) Minēju šo piemēru Laimai, un viņa man attrauca: "Nu, tu esi tu, bet es esmu es," – pastāstīja Krutojs.

Mākslinieks uzsvēra, ka vairāk viņam nekas nav runājams ar dziedātāju.

"Lai viņa nestāsta, ka es viņu netaisnīgi apvainoju. Man vispār nav nekādas attieksmes pret viņu," teica komponists.

Лайма Вайкуле - Sputnik Latvija
Vaikule: Jūrmala zaudējusi to, kas bija padomju laikā, bet jaunajam vajadzīga nauda

2014.gadā Jūrmala zaudēja vairākus lielus festivālus no Krievijas, tostarp – arī "Jauno vilni". Toreiz valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs iekļāva vairākus Krievijas māksliniekus nevēlamo personu sarakstā, ņemot vērā Latvijas viedokli Krimas jautājumā. Rezultātā Krutojs bija spiests izvērtēt citas vietas "Jaunā viļņa" organizēšanai. Kopš 2015.gada festivāls notiek Sočos.

Krutojs paziņoja, ka "Jaunais vilnis" varētu atgriezties Latvijā, ja tās ĀM oficiāli atvainotos Krievijas kolēģiem. Viņš uzsvēra, ka bija vajadzīga tikai oficiāla Latvijas ĀM atvainošanās Krievijas ĀM, kā arī rakstiskas garantijas, ka situācija ar iebraukšanas aizliegumu Krievijas māksliniekiem nekad neatkārtosies.

Producents atzīmēja, ka šajā fonā festivāla "Laima Rendezvous" iecere viņam šķiet dīvaina, jo tajā piedalās mākslinieki no Krievijas. Krutojs norādīja, ka tas ir paradoksāli: vispirms krievu māksliniekus neielaida Latvijā, bet pēc tam organizēja jaunu projektu un uzaicināja tieši krievu māksliniekus.

Ziņu lente
0