Eirovīzijas rezultāti nemainīsies

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankas"Eirovīzijas-2016" fināls
Eirovīzijas-2016 fināls - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Raidorganizāciju savienība publicēja atbildi uz petīciju, kurā tika pieprasīta Eirovīzijas rezultātu atkārtota izvērtēšana. Rezultāti nemainīsies, Ukraina vēl joprojām ir uzvarējusi, un visi tiek aicināti piedalīties konstruktīvā dialogā.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Eiropas Raidorganizāciju savienība  (EBU) savā Facebook lapā atbildēja uz petīciju, kurā neapmierinātie skatītāji ierosināja atkārtoti izskatīt konkursa "Eirovīzija-2016" rezultātus.

Eiropas Raidorganizāciju savienības paziņojums

Konkurss "Eirovīzija-2016" bija lielisks šovs, kas liecināja par veselu gadu uzcītīga darba, kurā bija iesaistīti daudzi cilvēki no dažādām valstīm. Priekšnesumi atstāja lielisku iespaidu, bet sestdienas nakts fināls kļuva par īstu trilleri.

Mēs izprotam "Eirovīzijas" radītās kaislības un emocijas. Šī iemesla dēļ esam pievērsuši uzmanību jūsu petīcijai un priecājamies par iespēju atbildēt uz to.

"Eirovīzijas-2016" uzvarētāju noteikta mūzikas industrijas profesionāļi un jūs, skatītāji. Žūrijas un skatītāju balsis tika ņemtas vērā par 50%. Ukrainas pārstāve Džamala uzvarēja, pateicoties žūrijas un skatītāju atbalstam. Viņa izcīnīja uzvaru, jo lieliski izpildīja emocionālu dziesmu, kurā bija izmantots viņas dzīves stāsts.

Eirovīzija-2016 - Sputnik Latvija
Eiropā savākti paraksti par Eirovīzijas rezultātu izvērtēšanu

Austrālijas pārstāve Dami Ima uzvarēja žūrijas balsojumā, bet dziedātājs Sergejs Lazarevs no Krievijas izcīnīja uzvaru skatītāju balsojumā. Viņi abi ir pelnījuši cieņu par lieliskajiem priekšnesumiem un dziesmām, par to, ka prot zaudēt kā īsti profesionāļi. Viņi neuzvarēja konkursā, taču pieņēma tā rezultātus kā profesionāļi. Par to mēs viņus cienām un augstu vērtējam.

"Eirovīzija ir konkurss. Tajā var būt tikai viens uzvarētājs. Mēs saprotam, ka daudzi nepiekrīt "Eirovīzijas-2016" rezultātiem, taču pec konkursa, kura rezultātus nosaka subjektīvi un dažkārt pat personisks viedoklis, vienmēr būs neapmierinātie.

Neskatoties uz to, saglabāsies pašreizējie rezultāti, kas noteikti saskaņā ar noteikumiem – tie zināmi visām raidorganizācijām, visiem dalībniekiem un konkursa pielūdzējiem.
Ukraina ir bijusi un būs "Eirovīzijas-2016" uzvarētāja. Neatkarīgi no tā, vai jūs tam piekrītat vai ne, mēs lūdzam cilvēkus, kas parakstīja petīciju, pieņemt rezultātu, kas stājies spēkā saskaņā ar noteikumiem, un turpināt konstruktīvu dialogu par to, kā uzlabot "Eirovīziju" nākotnē."

Petīciju ar lūgumu atkārtoti izvērtēt "Eirovīzijas-2016" rezultātus parakstīja vairāk nekā trīssimt tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0