"Sputnik V" ir izcili efektīva senioriem

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasМедицинская сестра набирает в шприц вакцину "Гам-КОВИД-Вак" ("Спутник V")
Медицинская сестра набирает в шприц вакцину Гам-КОВИД-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Klīnisko pētījumu rezultāti pierādīja, ka Krievijas vakcīnas pret Covid-19 efektivitāte vecākā gadagājuma cilvēkiem pārsniedz 90%.

RĪGA, 27. decembris – Sputnik. Krievijas vakcīnas pret Covid-19 efektivitāte cilvēkiem, kas ir vecāki par 60 gadiem, pārsniedz 90%, paziņojuši preparāta izstrādātāji Twitter. Par to raksta RIA Novosti.

"Sputnik V" arī nodrošina aizsardzību pret smagiem saslimšanas gadījumiem šai un citām vecuma grupām," teikts ziņojumā.

Компонент №1 двухкомпонентной векторной вакцины от коронавируса Спутник V - Sputnik Latvija
Krievijā ziņo par jaunu "Sputnik V" vakcīnas veidu

Klīnisko pētījumu rezultāti apmierināja Veselības ministriju un tā apstiprināja "Sputnik V" lietošanu šīs iedzīvotāju kategorijas pārstāvju vakcinācijai. Tagad vakcīna ir atļauta visiem pieaugušajiem, sākot no 18 gadiem.

"Sputnik V" ir pasaulē pirmā reģistrētā vakcīna COVID-19 profilaksei. To izstrādāja, balstoties uz labi pētītu cilvēka adenovīrusa vektora platformu Gamaleja akadēmiķa centrā ar RFPI atbalstu.

Vasarā preparāts veiksmīgi īstenoja divus pētījumu posmus brīvprātīgajiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem, kuriem rezultātā tika veidota imūnatbilde un antivielas pret SARS-CoV-2. Pēcreģistrācijas fāze sākās septembrī. Bez Krievijas pētījumus veic AAE, Venecuēlā un Baltkrievijā.

Augustā Krievijas Veselības ministrija reģistrēja pirmo vakcīnu pasaulē Covid-19 profilaksei, ko izstrādāja Gamaleja ZPC. Vakcīna ieguva nosaukumu "Sputnik V". Preparāts ietver divas komponentes, kas jāievada ar triju nedēļu intervālu. Preparāts radīts uz adenovīrusa vektoru bāzes, kuros iebūvēta vīrusa SARS-CoV-2 dzeloņveidigā olbaltumviela.

Упаковки с вакциной от коронавируса Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija
Izslimot vai vakcinēties? Patiesība par vakcīnu Covid-19 profilaksei

Mēģinājumu nākamā fāze sākās septembrī. Līdz ar Krieviju preparāta pētījumi notiek AAE, Venecuēlā, Indijā un Baltkrievijā.

Vakcīnas klīnisko pētījumu otrā starpposmu analīze demonstrēja efektivitāti 91,4% apmērā 28. dienā pēc pirmās injekcijas un vairāk nekā 95% - 42. dienā.

Trešajā pētījumu stadijā piedalās 40 tūkstoši brīvprātīgo. Viņu vidū pirmo injekciju saņēmuši vairāk nekā 22 tūkstoši cilvēku, vēl 19 tūkstoši saņēmuši abas injekcijas.

Novembrī Rūpniecības un tirdzniecības ministrija informēja, ka Maskava apspriež ar Budapeštu vakcīnas ražošanu Ungārijā. Valstī jau tiek veidotas ražošanas platības.

Ziņu lente
0