Latvijas profesori varētu saņemt tiesības uz KF pilsonību vienkāršotā kārtībā

© Sputnik / Alexey Filippov / Pāriet pie mediju bankasОбучение студентов в Бауманском университете
Обучение студентов в Бауманском университете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Krievijā tiks apstiprināts Darba ministrijas iesniegtais likumprojekts, ārvalstu pilsoņi ar docenta vai profesora zinātniskajām pakāpēm varēs pretendēt uz Krievijas pilsonību vienkāršotā kārtībā.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Krievijas Darba ministrija sagatavojusi likumprojektu, kas paredz tiesības uz Krievijas pilsonību vienkāršotā kārtībā ārvalstu docentiem un profesoriem. Dokuments publicēts normatīvo tiesisko aktu projektu portālā sabiedriskai diskusijai.

Darba ministrija likumprojekta anotācijā norādīts, ka resors izstrādājis Tatarstānas prezidenta Rustama Minnihanova ierosinājumus jautājumā par ārvalstu pilsoņu un personu bez pilsonības profesiju sarakstu, kam ir tiesības uz pāriešanu Krievijas pilsonībā vienkāršotā kārtībā.

Паспорт гражданина Российской Федерации. - Sputnik Latvija
Krievijā sākusi darboties vienkāršota pilsonības iegūšanas sistēma

Ierosinājumu atbalstīja Izglītības ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija. Šajā kontekstā ar darba un sociālās aizsardzības ministra Anktona Kotjakova pavēli ierosināts papildināt ar punktiem "docents" un "profesors" sarakstu, kurā iekļautas ārvalstu pilsoņu un personu bez pilsonības profesijas (specialitātes, amati), - kvalificēti speciālisti, kam ir tiesības uz pāriešanu Krievijas pilsonībā vienkāršotā kārtībā.

Profesiju saraksts bija apstiprināts 2019. gada novembrī. Tajā iekļautas 135 specialitātes, kuru vidū ir agronomi, veterināri, audzinātāji, dažādu specialitāšu ārsti, inženieri, metalurgi, žurnālisti, matemātiķi, mehanizatori, montāžnieki, metinātāji, virpotāji, traktoristi, elektromontieri utt.

Ziņu lente
0