Krievijā sākusi darboties vienkāršota pilsonības iegūšanas sistēma

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasПаспорт гражданина Российской Федерации.
Паспорт гражданина Российской Федерации. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais likums izslēdz nepieciešamību atteikties no esošās pilsonības ārzemniekiem, kuri vēlas iegūt KF pilsonību.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Spēkā stājies federālais likums, kurš vienkāršo KF pilsonības iegūšanu ārzemniekiem un personām bez pilsonības. Dokuments, kuru aprīlī parakstīja KF prezidents Vladimirs Putins, tostarp izslēdz prasību atteikties no esošās pilsonības un samazina uzturēšanās termiņu Krievijā pilsonības saņemšanai.

Iepriekš likumdošana noteica, ka Krievijas pilsonības prasītājam vienlaikus bija jāvēršas ārzemju valsts pilnvarotajā iestādē ar iesniegumu par atteikšanos no viņam esošās ārzemju pilsonības.

Жилые дома на Химкинском бульваре в Москве. - Sputnik Latvija
Kā saņemt uzturēšanās atļauju Krievijā: tiek izstrādāta jauna programma

Neskaitot šo, likums izslēdz prasību par piecu gadu dzīves termiņu Krievijā un likumīga iztikas līdzekļu avota esamības apliecinājumu pilngadīgām personām bez pilsonības, kurām bijusi PSRS pilsonība, kuras dzīvojušas un dzīvo bijušās PSRS dalībvalstīs, taču nesaņēma šo valstu pilsonības un tagad pretendē uz KF pilsonību.

Prasība par piecu gadu termiņu un ienākumu avotu apstiprināšanu nebūs spēkā arī attiecībā uz ārzemju pilsoņiem, kuri ne mazāk par trīs gadiem ir precēti ar KF pilsoni, kurš dzīvo Krievijas teritorijā, un ir laiduši pasaulē bērnus, kā arī attiecībā uz ārzemju pilsoņiem, kuriem Krievijā ir vismaz viens vecāks ar Krievijas pilsonību.

Moldovas, Ukrainas, Baltkrievijas un Kazahstānas pilsoņiem vienkāršoja pieteikuma iesniegšanu: viņi varēs prasīt KF pilsonības piešķiršanu bez dzīvošanas Krievijā termiņa ievērošanas ar derīgu Uzturēšanās atļauju.

Tāpat likums samazina no trīs līdz vienam gadam termiņu nodarbinātībai Krievijas Federācijā personām, kuras ir pabeigušas mācības Krievijas izglītības vai zinātnes organizācijās.

Ziņu lente
0