Aizdomās par valsts noslēpuma nodošanu Igaunijai KF FDD aiztur militārpersonu

© Foto : pixabayНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Operatīvie darbinieki Smoļenskā un Pleskavā aizturēja militārpersonu un viņa brāli, vīriešus tur aizdomās par valsts noslēpumu saturošu ziņu nodošanu Igaunijas specdienestiem.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Krievijas karavīrs un viņa brālis, kurš dzīvo Igaunijā, aizturēti sakarā ar aizdomām par valsts noslēpumu saturošu ziņu nodošanu Igaunijas specdienestiem, paziņoja KF FDD Sabiedrisko sakaru centrs.

"Federālais drošības dienests Smoļenskā un Pleskavā aizturēja Krievijas Bruņoto spēku militārpersonu un viņa Igaunijā pastāvīgi dzīvojošo brāli, kuri vāca un nodeva Igaunijas specdienestiem valsts noslēpumu saturošu informāciju," paziņoja FDD SSC.

Вид Старого Вильнюса ранней весной - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltija un Krievija: spiegi pret izlūkiem

FDD publiskoja divu aizdomās turamo aizturēšanas video. Kadros redzams, ka viens no aizturētajiem valkā militāro formastērpu, operatīvie darbinieki gaidīja viņu pie ieejas dzīvojamajā mājā. Vīrietim līdzi bija portfelis. Viņam uzlika rokudzelžus un iesēdināja mikroautobusā.

Arī militārpersonas brāli pēc aizturēšanas iesēdināja mikroautobusā, viņam uzlika speciālas brilles, lai viņš nevarētu iegaumēt pārvietošanās maršrutu. Pēcāk abus brāļus nogādāja vienā iecirknī.

Sakarā ar slepenas informācijas nodošanas faktu tika ierosināta lieta pēc KF Kriminālkodeksa 275. panta ("valsts nodevība"). Sods pēc šī panta paredz brīvības atņemšanu uz laiku no 12 līdz 20 gadiem ar naudas sodu līdz 500 tūkstošiem rubļu.

Ziņu lente
0