Krievijā tiek izstrādāts jauns precīzais mīnmetējs "Gran"

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasБоевая подготовка соединений и воинских частей Южного военного округа
Боевая подготовка соединений и воинских частей Южного военного округа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompleksam tiek nodrošinātas tādas īpatnības kā iespēja vienlaikus apšaudīt vairākus mērķus, kā arī spēja trāpīt mērķiem šaurās ejās.

RĪGA, 25. augusts – Sputnik. Krievijas Bruņotie spēki saņems jaunu precīzu kompleksu ar vadāmām mīnām "Gran", kura valsts izmēģinājumus plānots sākt nākamgad, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Kompleksa izstrādātāja – holdinga "Visokotochnije kompleksi" preses dienests aģentūrai pastāstīja, ka Ģenerālštāba priekšnieks apstiprinājis 120 mm šāviņa ar vadāmo mīnu "Gran" pieņemšanu bruņojumā.

Легкий скоростной броневик Стрела - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievu ierocis: aeromobilā bruņumašīna "Strela" sasniedz 155 km/h ātrumu

"2019. gada maija Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks apstiprinājis lēmumu par kārtību, kādā tiks pieņemts bruņojumā 120 mm šāviņš ar vadāmo mīnu "Gran"saskaņā ar ko AS "KBP" (holdinga uzņēmums – red.) izgatavo nepieciešamos materiālos elementus valsts izmēģinājumu īstenošanai, kuru sākums ieplānots 2021. gada otrajā ceturksnī," teikts paziņojumā.

Starp "Gran" pamata ītpatnībām ir iespēja raidīt šāviņus vienlaikus no vairākiem mīnmetējiem pa vairākiem mērķiem, neradot traucēkļus vien otram, šaušana ar palaišanas iekārtu saīsinātu meteoballistisko sagatavošanu, iespēja apšaudīt mērķus, kas pārvietojas šaurās ejās un atrodas aiz augstiem patvēruma vaļņiem.

"Kaujas efektivitātes vērtējums liecina, ka komplekss "Gran" efektīvi un ar nelielu izmantotu līdzekļu daudzumu un vadāmo mīnu patēriņu var nodrošināt augstu neitralizācijas līmeni apstākļos, kad parastais mīnmetēju un artilērijas bruņojums ir gandrīz neefektīvs," atzīmēja holdinga "Visokotochnije kompleksi" pārstāvji.

Ziņu lente
0