Krimā uzskata, ka ANO atzinusi pussalas piederību Krievijai

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Pāriet pie mediju bankasДевушка во время прыжка с пирса на пляже в посёлке городского типа Новофёдоровка Сакского района
Девушка во время прыжка с пирса на пляже в посёлке городского типа Новофёдоровка Сакского района - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimas iedzīvotāji pievērsuši uzmanību tam, ka, saskaņā ar ANO statistiku, 2020. gadā Krievijas iedzīvotāju skaits pieaudzis par diviem miljoniem: tas varēja notikt tikai Krimas iedzīvotāju par Krievijas iedzīvotājiem atzīšanas gadījumā.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Krimas parlamenta vicespīkers Vladimirs Bobkovs atzīmēja ievērojamu Krievijas iedzīvotāju skaita pieaugumu 2020. gadā, saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) materiāliem, vēsta RIA Novosti.

2020. gadā ANO "palielināja" Krievijas iedzīvotāju skaitu par diviem miljoniem. Pēc Pļehanova vārdā nosauktā Krievijas Ekonomikas universitātes Reģionālās attīstības skaitlisko pētījumu metožu laboratorijas vadītājas Jeļenas Jegorovas sacītā, tas varēja notikti tikai Krimas iedzīvotāju par Krievijas iedzīvotājiem atzīšanas gadījumā.

Krimā pievērsa uzmanību tam, ka tā ir detaļa starptautiskās sabiedrības atzīšanas procesā, ka Krima ir Krievijas Federācijas daļa. Un tā kā šis process ir neizbēgams, šādu detaļu būs arvien vairāk – tas ir laika jautājums.

"To nespēs novērts neviens. ANO statistika ir loģiska un likumsakarīga," paziņoja Bobkovs.

Atgādināsim, ka 2020. gada aprīlī vienā no Igaunijas skolu mācību grāmatām angļu valodā atklāja karti, kur Krima tika apzīmēta kā Krievijas daļa. Igaunijas Ukraiņu kongress nekavējoties pasūdzējās valsts Izglītības ministrijai, paužot ārkārtējas raizes saistībā ar šo situāciju.

Igaunijas izdevniecībā, kura izdeva grāmatu ar Krievijas Krimu kartē, notikušo nosauca par "kļūdu", taču ieteica ukraiņiem īpaši nepārdzīvot, jo tā vienalga ir mācību grāmata valodā, nevis ģeogrāfijā.

Savukārt 2019. gadā pasaulē pazīstamā kompānija Apple apzīmēja Krimu par Krievijas teritoriju sava lietotnē "Laikapstākļi".

Krima Krievijas sastāvā

Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc 2014. gada referenduma. Martā notikušajā plebiscītā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par pussalas iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā.

Флаги у штаб-квартиры ОБСЕ в Вене - Sputnik Latvija
Politika
Žuravļovs: Polijas plāni palīdzēt Ukrainai "atgriezt" Krimu nevienu neuztrauc

Ukraina joprojām uzskata Krimu par savu, taču īslaicīgi okupētu teritoriju. Krievijas vadība vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, pilnā atbilstībā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Kārtības rulli nobalsoja par atgriešanos Krievijas sastāvā. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina sacītā, Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.

Krimā vairākkārt viesojušies ārvalstu delegāti. Un viņi visi nonāca pie viena secinājuma – Krimas pussala ir kļuvusi par Krievijas daļu un likumīgas tautas gribas paušanas pamata, un Krimas iedzīvotāju izvēli par pievienošanos Krievijai 2014. gada referendumā noteica pašu reģiona iedzīvotāju intereses.

Ziņu lente
0