Trīs Krievijā izstrādāti Covid-19 vakcīnas prototipi ir efektīvi

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasВ Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса
В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā izstrādātie Covid-19 vakcīnas prototipi izmēģinājumos apliecinājuši spēju veidot imūnsistēmas atbildi.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Trīs pret koronavīrusa infekciju izstrādātie vakcīnas prototipi sekmīgi izgājuši pārbaudes, informēja centra "Vektor" ģenerāldirektors Rinats Maksutovs.

"Patlaban trīs vakcīnas prototipi pret Covid-10 slimību izmēģinājumos sekmīgi parādījuši spēju veidot imūnsistēmas atbildi. No iegūto rezultātu viedokļa tie ir labākie preparāti," Maksutovs pastāstīja intervijā RIA Novosti.

Viņš precizēja, ka centrā vairākas grupas strādā pie jaunās paaudzes vakcīnām, kopā šo uzdevumu risina vairāk nekā 100 centra līdzstrādnieki.

"Pats galvenais ir nodrošināt aizsardzību no slimības tiem, kas saņems vakcīnu. Visgrūtākais ir izstrādāt drošu preparātu, kas spēj veidot aizsardzību," atzīmēja Maksutovs.

Как проходят испытания вакцины от COVID-19 в России - Sputnik Latvija
Video
Kā notiek Covid-19 vakcīnas izmēģinājumi Krievijā

Iepriekš Krievijas vicepremjere Tatjana Goļikova norādīja, ka centrs "Vektor" ir viens no līderiem pret Covid-19 paredzētās vakcīnas izstrādes jomā.

Koronavīrusa infekcija ir aptvērusi praktiski visas pasaules valstis. Pasaules Veselības organizācijas dati liecina, ka kopējais saslimušo skaits pārsniedzis 9,8 miljonus, slimība aiznesusi 495 tūkstošu cilvēku dzīvības.

Krievijā fiksēts vairāk nekā 641 tūkstotis koronavīrusa infekcijas gadījumu. Izveseļojušies vairāk nekā 403 tūkstoši cilvēku.

Iepriekš konstatēts, ka mirstība Covid-19 rezultātā Krievijā ir 7,4 reizes zemāka nekā citviet pasaulē. Par to jau 11. maijā informēja vicepremjere Tatjana Goļikova.

Ziņu lente
0