Mirstība Covid-19 rezultātā Krievijā ir 7,4 reizes zemāka nekā citviet pasaulē

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель председателя правительства РФ Татьяна Голикова
Заместитель председателя правительства РФ Татьяна Голикова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nāves gadījumu skaits Covid-19 rezultātā Krievijā ir daudz zemāks nekā vidējais rādītājs pasaulē, informēja vicepremjere.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Mirstība Covid-19 rezultātā Krievijā ir 7,4 reizes zemāka nekā citviet pasaulē, informēja vicepremjere Tatjana Goļikova apspriedē par sanitāri epidemioloģisko situāciju valstī, vēsta RIA Novosti.

"Tāpat es gribētu atzīmēt, ka pneimonijas īpatsvara samazināšanās no 25% līdz 20,6% inficēto struktūrā, perioda samazināšanās no saslimšanas dienas līdz hospitalizācijai gandrīz deviņas reizes, kā arī pieauguma tempi, kā jau teicu, 2,6 reizes, - ļāvuši sasniegt visai zemus letalitātes rādītājus," viņa teica.

Tomēr, pēc politiķes domām, jāiet uz priekšu: jāpacenšas, lai samazinātos arī saslimstības rādītāji. Pie tam koronavīrusa izplatības ierobežošanai ieviesto ierobežojumu ievērošana sekmēs ātrāku iziešanu no ierobežojumu režīma.

Koronavīrusa pandēmija

Koronavīruss SARS-CoV-2 — slimības Covid-19 ierosinātājs — iekļuvis 187 valstu teritorijās. Pasaules veselības organizācijas saņemtā informācija liecina, ka inficēti vairāk nekā 4 miljoni cilvēku, vairāk nekā 283 tūkstoši cilvēku miruši, aptuveni 1,5 milj. izveseļojušies. Lielākais inficēto un upuru skaits fiksēts Savienotajās Valstīs.

Ziņu lente
0