Covid-19 izplatības apkarošanai: Serbijā ieradušās Krievijas militārās lidmašīnas

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasГуманитарная помощь из РФ прибыла в Сербию
Гуманитарная помощь из РФ прибыла в Сербию  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija atnākusi palīgā Serbijai: koronavīrusa epidēmijas izplatības apkarošanai uz valsti tika nosūtīti militārie mediķi un aprīkojums.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Saskaņā ar KF Aizsardzības ministrijas informāciju, Serbijā ieradās 11 Krievijas militārās lidmašīnas. Pēc KF prezidenta Vladimira Putina rīkojuma Krievija sniegs palīdzību Serbijai cīņā ar koronavīrusa Covid-19 izplatību, vēsta RIA Novosti.

Министр иностранных дел Италии Луиджи Ди Майо (второй справа) во время встречи военно-транспортного самолета ВКС России Ил-76 МД с медицинским оборудованием, предназначенным для борьбы с вирусом COVID-19, на итальянской авиабазе - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sit koronavīrusu: kā Itālijai palīdzēs kara medicīnas desants no Krievijas

Lidmašīnas Il-76 nosēdās lidlaukā "Batajnica", kas atrodas 20 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Belgradas.

Valstī ieradās Krievijas militārie mediķi, tostarp virusoloģijas speciālisti. Turklāt lidmašīnas piegādājušas aprīkojumu epidemioloģiskajai diagnostikai un dezinfekcijai.

Šodien, 4. aprīlī, Belgradā notiks sapulce, kurā piedalīsies Serbijas Veselības ministrijas un Aizsardzības ministrijas pārstāvji un Krievijas speciālisti. Tiks noteikti prioritārie darba objekti.

Kopējais ar koronavīrusu inficēto skaits Serbijā ir sasniedzis 1171 cilvēku. Miris 31 inficētais.

Krievija palīdz

Atgādināsim, ka Krievija jau sniedz palīdzību Itālijai, kur koronavīrusa pandēmija izvērtās īstā katastrofā. Ilgu laiku valsts bija līderos mirušo un saslimušo skaita ziņā, ātri apsteidzot Ķīnu pēc infekcijas upuru skaita.

Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Krievijā reģistrēta jauna koronavīrusa diagnosticēšanas testu sistēma

Itālijā strādā 104 Krievijas militārie mediķi. Turklāt uz turieni tika nosūtītas diagnostikas un dezinfekcijas iekārtas un desmitiem mākslīgās plašu ventilācijas aparātu. Krievijas mediķi iekārtoja Bergamo pārvietojamo hospitāli, kurš jau ir uzsācis darbu.

Turklāt trešdien, 1. aprīlī, ASV nosēdās militārā kravas lidmašīna "Ruslan" ar tonnām kravu uz klāja. Lidmašīna tika aizpildīta ar individuāliem aizsarglīdzekļiem un citiem medicīnas piederumiem.

ASV prezidents Donals Tramps pauda īpašu pateicību Putinam par palīdzību un atbalstu, paziņojot, ka nespēja atteikties no šādas palīdzības, ko piedāvāja Krievijas līderis.

Ziņu lente
0