Krievijā reģistrēta jauna koronavīrusa diagnosticēšanas testu sistēma

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasТестирование проб на коронавирус
Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komplekss atbilst Pasaules Veselības organizācijas un Krievijas Veselības ministrijas prasībām par Covid-19 diagnostiku un ļauj konstatēt no 10 vīrusa kopijām mēģenē.

RĪGA, 3. aprīlis - Sputnik. Krievijā reģistrēta jauna testu sistēma koronavīrusa Covid-19 infekcijas diagnosticēšanai. To ražos kompānija "DNK Tehnologija", vēsta RIA Novosti.

Таблетки - Sputnik Latvija
Krievijā izveidojuši trīs zāļu veidus pret koronavīrusu

"Komplekss atbilst Pasaules Veselības organizācijas un Krievijas Veselības ministrijas prasībām par Covid-19 diagnostiku un ļauj konstatēt no 10 vīrusa kopijām mēģenē," paziņoja kompānija.

"DNK Tehnologija" pārstāvji informēja, ka no 3.aprīļa tiks ražoti 200-400 komplekti dienā, tuvākajā laikā uzņēmums palielinās ražošanas jaudu līdz 1000 komplektiem diennaktī, kas ļaus veikt aptuveni 100 tūkstošus izmeklējumu.

Krievijā koronavīrusa infekcijas slimnieku skaits patlaban sasniedzis 3548 cilvēkus, slimība fiksēta 76 reģionos, tās rezultātā miruši 30 cilvēki.

Iepriekš radio Sputnik informēja, ka šajā nedēļā Ministru kabinets laidīs klajā lēmumu par ārzemēs ražoto koronavīrusa testu sistēmu iepirkšanu.

Ziņu lente
0