Muļķoja, un tagad rāda uz durvīm: Zaharova uzrunāja ārzemēs dzīvojošos Krievijas pilsoņus

© Sputnik / Сергей ГунеевБрифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savā sociālā tīkla lapā Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova emocionāli izteicās par tiem turīgajiem Krievijas pilsoņiem, kuri reiz pameta valsti un nerūpējās par tās nākotni, ieguldot naudu citās valstīs, bet tagad viņiem tur tika norādīts uz durvīm.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. KF ĀM pārstāve Marija Zaharova pastāstīja, ka pēdējā laikā iestāde saņem daudz zvanu un vēstuļu no Krievijas pilsoņiem, kuri pārvācās un dzīvo ārzemēs, kuri koronavīrusa pandēmijas dēļ visā pasaulē tiecas atgriezties dzimtenē, raksta Sputnik.

"Kādus tik zvanus, vēstules, ziņas es šajās dienās es neesmu saņēmusi. No visas pasaules. Gan zvanu centrs, kura paziņojumus mēs manuāli pētām diplomātijas iestādē, palīdzot kolēģiem, gan zvani no absolūti nepazīstamiem cilvēkiem no Filipīnām, kuriem uz rokām, neskaitot dokumentus un telefonu, nav nekā, gan mātes kliedzieni, ka viņas meita Prāgā ir viena… Reģioni, pilnvarotie, tūristi, deputāti, mājsaimnieces, tālbraucēji," uzrakstīja Zaharova savā Facebook lapā.

Taču par vienu zvanu viņa nolēma pastāstīt atsevišķi. Pēc viņas sacītā, personīgi zvanītājus viņa nepazina, taču pēc dialoga saprata, ka tie ir turīgi cilvēki. Zvanītājs vēlējās nosūtīt uz Londonu privāto lidmašīnu, lai paņemtu no turienes dēlu, kurš tur dzīvo jau sen. Uz ĀM pārstāves norādi, ka labāk ir palikt valstī, kas skaitās "civilizācijas bastions", zvanītāji pauda sašutumu: "Kāda civilizācija! Anglijā mums likvidēja medicīniskās apdrošināšanas! Nekādu saistību. Tests maksā 450 mārciņas. Tikai uz Krieviju, tikai uz Krieviju!"

Специальный рейс Посольства России в Латвии для транспортировки россиян из Риги до российско-латвийской границы - Sputnik Latvija
Krievija pilnībā slēdz robežas

Savā ierakstā Facebook Zaharova atzīmēja arī to, ka no valsts aizbraukušos Krievijas pilsoņus vairākus gadus "muļķoja" par viņu pašu naudu, viņi "maksāja ar zeltu par pelniem, par ilūziju" ārzemēs, tā vietā, lai atbalstītu savu valsti.

"Tā vēl daudzās valstīs, kurām jūs atvedāt naudu, pirkāt nekustamos īpašumus un būvējāt biznesu, jums tagad norādīja uz durvīm," uzrakstīja Zaharova, piebilstot, ka lidostās veidojas Krievijas pilsoņu rindas, kuri vēlas atgriezties mājās.

"Tad esiet tik laipni sākt ar pamatiem – ar cieņu pret valsti un tās tautu," nobeigumā sacīja ĀM pārstāve.

Atgādināsim, ka PVO 11. martā visā pasaulē izsludinātās koronavīrusa pandēmijas dēļ, gandrīz visas valstis slēdza savas gaisa ostu robežas. Krievija organizēja repatriācijas reisus saviem pilsoņiem no valstīm ar nelabvēlīgu epidemioloģisko situāciju. No 20. līdz 27. martam Krievijā atgriezās 133 tūkstoši pilsoņu.

Ziņu lente
0