Krievija pilnībā slēdz robežas

© Sputnik / Sergey MelkonovСпециальный рейс Посольства России в Латвии для транспортировки россиян из Риги до российско-латвийской границы
Специальный рейс Посольства России в Латвии для транспортировки россиян из Риги до российско-латвийской границы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa pandēmijas dēļ no 30. marta Krievija pilnībā ierobežos kustību cauri savām robežām. Cilvēki tiks ielaisti un izlaisti, taču tikai atsevišķos gadījumos.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Saskaņā ar Krievijas premjerministra Mihaila Mišustina lēmumu, no 30. marta, plkst. 00:00 spēkā stāsies jauns ierobežojošs pasākums cīņas pret koronavīrusa izplatību ietvaros, vēsta RIA Novosti.

Situācija ar koronavīrusu Krievijā patlaban saglabā cerību uz to, ka katastrofa nenotiks. Turklāt jau ir pieņemta virkne efektīvu ierobežojošu pasākumu. Tostarp Krievijas līderis Vladimirs Putins pasludināja nākamo nedēļu Krievijā par brīvdienu nedēļu. Personām, kas ir vecākas par 65 gadiem, ir aizliegts iziet no mājas.

Krievijas robežas jau tika slēgtas iepriekš. Krievijas valstspiederīgos, kas bija palikuši citās valstīs, veda uz valsti ar speciāliem lidmašīnu un autobusu reisiem.

Россия окажет помощь Италии в борьбе с COVID-19 - Sputnik Latvija
Horvātijas izdevums stāsta par Krievijas jauno statusu koronavīrusa dēļ

Taču tagad tiks slēgti automobiļu, dzelzceļu, gājēju, upes un vienota tipa robežkontroles punkti, kā arī caurlaides punkti sauszemes posmā pie Krievijas un Baltkrievijas valsts robežas.

Tikai diplomāti un viņu ģimenes locekļi, valdības kurjeri un diplomātisko sakaru kurjeri, kā arī oficiālo delegāciju locekļi varēs pamest valsti.

Izbraukt ir tiesīgi arī Krievijas iedzīvotāji, kuriem ārzemēs ir miruši tuvi radinieki. Tāpat izceļošanas tiesības ir Kaļiņingradas apgabala iedzīvotājiem, kuri brauc tranzītā uz kontinentālo Krieviju vai atpakaļ, un Krievijas pilsoņi, kas pastāvīgi dzīvo Doņeckas un Luganskas Tautas Republikas teritorijā.

Iebraukt Krievijā varēs starptautiskās satiksmes kravas mašīnu šoferi, upes kuģu ekipāžas locekļi, starptautiskās dzelzceļu satiksmes vilcienu un lokomotīvju brigādes.

Krievijā patlaban ir 1264 inficētie ar koronavīrusu Covid-19. Atveseļojušies 49, četri miruši.

Covid-19

Ķīnas varasiestādes 2019. gada 31. decembrī informēja Pasaules Veselības organizāciju (PVO) par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu valsts centrālajā daļā, Uhaņā (Hubei province). Speciālisti noteica slimības izraisītāju – tas ir jauns koronavīruss.

PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju un piešķīra slimībai oficiālu nosaukumu – Covid-19.

Ziņu lente
0