Čečenijas vadītājs komentēja ASV ieceri pārbaudīt viņa bankas kontus

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasГлава Чеченской Республики Рамзан Кадыров
Глава Чеченской Республики Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departaments konstatēja, ka turpinās informācijas apkopošanu par Ramzana Kadirova uzņēmējdarbības raksturu aiz Krievijas Federācijas robežām.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Čečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs komentēja informāciju par to, ka ASV varasiestādes ieinteresējis viņa "bizness un bankas konti", vēsta RIA Novosti.

Ramzans Kadirovs savā Telegram kanālā pastāstīja, ka Kongresa locekļus uztrauc Čečenijas un Apvienoto Arābu Emirātu attiecības. Šeiha Halifa fonds (AAE) finansē projektus republikā.

Глава Чечни Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Ramzans Kadirovs uzaicinājis nākamo ASV valsts sekretāru apmeklēt Čečeniju

Šajā jautājumā ASV Kongresa locekļi nosūtīja informācijas pieprasījumu Valsts departamentam. Resors atbildēja, ka "turpinās informācijas apkopošanu par Ramzana Kadirova uzņēmējdarbības raksturu aiz Krievijas Federācijas robežām".

Republikas vadītājs informēja, ka viņu neuztrauc Kongresa locekļu un Valsts departamenta pārstāvju sarakste. Ramzans Kadirovs uzsvēra, ka viņam nekad nav bijis nekāds bizness Krievijā un ārzemēs, kā arī nav atrodami nekādi konti ārvalstu bankās.

Kadirovs piebilda, ka ar AAE fondu atbalstu Groznijā tiek būvēta starptautiska universitāte un radītas darba vietas – tas notiek tautas labā, "par kuras tiesībām it kā rūpējas Valsts departaments".

Kadirovs norādīja, ka cilvēktiesības Čečenijā tiek ievērotas "simtreiz labāk nekā ASV".

"Nē, ne jau cilvēktiesības satrauc Valsts departamentu un informācijas lūguma autorus. Viņi dienu un nakti domā, ko izdarīt, lai grautu stabilitāti, mieru un kārtību Čečenijas Republikā, radītu tautas masu neapmierinātību, haosu un nekārtības," konstatēja Kadirovs.

Čečenijas Republikas vadītājs pauda pārliecību, ka ASV neizdosies īstenot nekādas ieceres šajā jomā.

Ziņu lente
0