Ramzans Kadirovs uzaicinājis nākamo ASV valsts sekretāru apmeklēt Čečeniju

© Sputnik / Саид Царнаев / Pāriet pie mediju bankasГлава Чечни Рамзан Кадыров
Глава Чечни Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Fundamentālo cilvēktiesību ievērošanas jautājumos situācija Čečenijā ir daudz labāka, nekā Amerikas Savienotajās Valstīs," – paziņoja Kadirovs savā lapā sociālajā tīklā.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs uzaicinājis ASV valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Džonu Sallivanu apmeklēt Čečeniju, kad Valsts departamenta pārstāvis aicināja pievērst uzmanību cilvēktiesību pārkāpumiem republikā, vēsta RIA Novosti.

Čečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs - Sputnik Latvija
Čečenijas vadītājs komentējis iekļaušanu ASV sankciju sarakstā

Iepriekš ikgadējā ziņojumā par cilvēktiesībām pasaulē, kas tika publicēts piektdien, ASV Valsts departaments no jauna pārmeta Čečenijas varasiestādēm cilvēktiesību pārkāpumu un seksuālo minoritāšu tiesību ierobežojumu izmeklēšanas trūkumu.

"Ar pilnu atbildības sajūtu atbildu Džonam Sallivana kungam, ka viņa apgalvojumos par cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā, turklāt vēl par nesodāmību nav ne kripatas patiesības. Vēl vairāk, varu teikt, ka fundamentālo cilvēktiesību ievērošanas jautājumos situācija Čečenijā ir daudz labāka, nekā Amerikas Savienotajās Valstīs," — paziņoja Kadirovs savā lapā sociālajā tīklā "VKontakte".

Viņš piebilda, ka Čečenijā, kura pavisam nesen bija pakļauta "rietumu specdienestu sagatavotu un finansētu starptautisko teroristu masveida uzbrukumam", pilnā mērā atjaunots miers, stabilitāte un kārtība. Kadirovs uzsvēra, ka Čečenijā labāk nekā jebkur pasaulē nodrošināta nacionālā un reliģiskā līdztiesība, sekmīgi tiek risināti izglītības, medicīniskās palīdzības un pienācīgu mājokļu saņemšanas jautājumi. Pēc viņa domām, negodīgi izskatās arī ASV "bažas" par cilvēktiesībām visā Krievijā.

"Vai tad rūpes par Krievijas pilsoņu labklājību diktējušas neskaitāmās ASV sankcijas pret Krievijas uzņēmumiem, kuros strādā miljoniem cilvēku? Vašingtona pūlas radīt ekonomisko krīzi Krievijā, atņemt strādniekiem algu, nolemt viņus nožēlojamai dzīvei," – uzsvēra Ramzans Kadirovs.

"Es uzaicinu ASV nākamo valsts sekretāru apmeklēt izmeklēšanas izolatoru Groznijā un koloniju Naura rajonā. Ja apstākļi, kuros uzturas aizdomās turamie un ar brīvības atņemšanu sodītie pilsoņi, nav labāki nekā ASV cietumos, es publiski atvainošos. Taču zinu, ka man nekad nenāksies to darīt," – vēsta Čečenijas vadītājs.

Ziņu lente
0