Krievija ar patiesību aizbāzīs mutes tiem, kuri kropļo vēsturi, tiekdamies pēc pašlabuma

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин выступает с ежегодным посланием Федеральному собранию
Президент РФ Владимир Путин выступает с ежегодным посланием Федеральному собранию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar veterāniem un patriotisko organizāciju pārstāvjiem Sanktpēterburgā, apsolīja, ka Krievija "aizbāzīs smirdīgās mutes dažiem ārzemju darboņiem".

RĪGA, 19. janvāris - Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsolījis atklāt Otrā pasaules kara arhīvu dokumentu centru. Tādējādi Krievija "aizbāzīs smirdīgās mutes, ko plāta daži darboņi ārzemēs, lai sasniegtu tuvredzīgus politiskos mērķus", vēsta RIA Novosti.

Šo viedokli Krievijas prezidents Vladimirs Putins pauda, tiekoties ar veterāniem un patriotisko organizāciju pārstāvjiem Sanktpēterburgā.

Пробитая пулей каска времён Второй мировой войны на могиле советских воинов - Sputnik Latvija
Zaimojošs "produkts": KF vēstniecība par Latvijas Otrā pasaules kara vēstures rezolūciju

Putins uzsvēra, ka Krievija nodrošinās fundamentālu un patiesu informāciju.

Krievijas līderis pauda atzinību Izraēlai, kas ne uz mirkli neļauj aizmirst Holokaustu – ebreju genocīdu.

Prezidents pastāstīja, ka tuvākajās dienās apmeklēs Izraēlu, lai piedalītos Ļeņingradas blokādes upuriem veltītā pieminekļa atklāšanā. Viņš to nosauca par jauku notikumu, kas "atgādina Otrā pasaules kara upurus un tos, kuri devuši izšķirošo ieguldījumu nacistu iznīcināšanā".

Putins uzsvēra, ka ebreju sabiedriskās organizācijas un Izraēlas valdība rīkojas ļoti pareizi, neļaujot pasaulei aizmirst Holokaista upurus.

Valsts vadītājs atgādināja, ka starp Holokausta upuriem liela, ļoti liela daļa bija Padomju Savienībā dzīvojošie ebreji.

"Arī mēs ar jums nedrīkstam ļaut aizmirst citu PSRS tautu, krievu tautas upurus," piebilda prezidents un atzīmēja, ka Arhīva dokumentu centrs un viņa vietne būs pieejami gan Krievijas iedzīvotājiem, gan visai pasaulei.

Atgādināsim, ka decembrī Putins vairākkārt publiski atgādināja Otrā pasaules kara notikumus un attieksmi pret tiem mūsdienu Eiropā, mēģinājumiem izkropļot vēsturi. Cita starpā runa bija par Polijas politiku.

Директор фонда Историческая память, научный сотрудник Института российской истории Российской академии наук РАН Александр Дюков - Sputnik Latvija
Vēsturnieks: Polija izmet mēslainē patiesību par Aušvicas atbrīvošanu

Krievijas vēstnieks Polijā Sergejs Andrejevs tika izsaukts uz Polijas ĀM, kur notika diskusija par Otrā pasaules kara sākuma vēstures jautājumiem un Polijas lomu tālaika periodā. Andrejevs atklāja, ka laiku pa laikam saruna bija skarba un tās rezultātā pušu viedokļi netuvinājās.

Savā vēstījumā KF Federālajai sapulcei Putins uzsvēra, ka Krievijas pienākums ir saglabāt patiesību par Lielo Tēvijas karu un stāties pretī tās vēstures viltojumu mēģinājumiem.

Prezidents atzīmēja, ka nekaunīgajiem meliem un mēģinājumiem grozīt vēsturi jāliek pretī fakti. Šajā aspektā viņš atklāja, ka Krievijā tiks izveidots liels, pilnīgs Otrajam pasaules karam veltītu arhīva dokumentu, kino un foto materiālu komplekss – tas būs pieejams gan Krievijas pilsoņiem, gan visai pasaulei, jo šis darbs ir Krievijas – uzvarētājas pienākums un atbildība nākamo paaudžu priekšā.

Ziņu lente
0