Eiropieši, kas pārsniegs atļauto uzturēšanās laiku Pēterburgā, nestāsies tiesas priekšā

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasАэропорт "Пулково" в Санкт-Петербурге
Аэропорт Пулково в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūristi kļūdaini rēķina elektroniskās vīzas atļautās astoņas uzturēšanās diennaktis kopš faktiskās ierašanās KF, taču tās ir jāskaita no iebraukšanas datuma sākuma.

RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces deputāti piedāvā neizsūtīt ar deportācijas aktu ārzemniekus, kuri iebraukuši reģionā ar elektronisko vīzu un nokavējuši izbraukšanas termiņu par vienu dienu, vēsta telekanāls "Sankt-Peterburg".

Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM izstrādā elektronisko vīzu projektu gandrīz visai Krievijai

Viens no iniciatīvas autoriem Deniss Četirboks pastāstīja, ka ārzemju tūristi nereti atskaita elektroniskās vīzas atļautās astoņas uzturēšanās diennaktis kopš faktiskās ierašanās brīža KF, taču tās ir jāskaita no iebraukšanas datuma sākuma. Tā kā šādi pārkāpumi nav apzināti, par tiem var sodīt ar naudas sodu tā vietā, lai liktu tūristiem gaidīt tiesu KF un pēc tam pamest valsti ar deportācijas aktu.

Attiecīgus grozījumus piedāvāts veikt Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Ja iniciatīvu atbalstīs pilsētas parlamenta deputāti, grozījumus iesniegs izskatīšanai KF Valsts domē.

Laika posmā no 2019. gada 1. oktobra līdz 25. novembrim Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā ar elektroniskajām vīzām iebraukuši vairāk nekā 34 tūkstoši cilvēku. Visbiežāk Ziemeļu galvaspilsētu apmeklē Igaunijas, Latvijas, Somijas un Vācijas pilsoņi.

Jūlijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par elektronisko vīzu režīma ieviešanu Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala teritorijā, sākot ar 2019. gada 1. oktobri. Septembra sākumā KF premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprināja sarakstu – 53 valstis, kuru pilsoņi var apmeklēt Ļeņingradas apgabalu pēc jaunās sistēmas. Sarakstā iekļautas visas ES valstis.

Ārvalstnieki var noformēt vīzu Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā ne vēlāk kā četru kalendāro dienu laikā pirms plānotā brauciena uz laiku līdz 30 dienām ar atļauto uzturēšanās laiku līdz astoņām diennaktīm. Konsulārā nodeva par e-vīzas noformēšanu netiek iekasēta.

Латвийский пограничный пункт пропуска Терехово - Sputnik Latvija
KF elektroniskās vīzas negatīvi ietekmēs Latvijas ekonomiku: ko var atbildēt Rīga

Tāpat kopš 2019. gada 1. jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem. Ziņots, ka no jūlija līdz augustam ārvalstu tūristi saņēma 10 tūkstošus elektronisko vīzu ieceļošanai Kaļiņingradas apgabalā.

No 2017. gada ar elektronisko vīzu Tālo Austrumu federālajā apgabalā var iebraukt 18 valstu pilsoņi. Sarakstā iekļauta Japāna, Ķīna, KTDR, Indija, Irāna, AAE, Turcija, Meksika, Singapūra. Nesen sarakstā pievienota Taivāna.

Ziņu lente
0