"Kājām gaisā": eksperts paskaidroja, kādēļ KF nosaukta par galveno draudu NATO

© SputnikВоенный эксперт, полковник в отставке Виктор Литовкин
Военный эксперт, полковник в отставке Виктор Литовкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas vadītājs nosauca Krieviju par "reālu draudu" NATO. Militārais eksperts Viktors Ļitovkins izteica pieņēmumu radio Sputnik ēterā, par ko liecina šāds paziņojums.

RĪGA, 29. novembris – Sputnik. Krievija rada NATO "reālu draudu", paziņoja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Valess priekšvēlēšanu debašu laikā Karaliskajā Apvienotajā aizsardzības pētījumu institūtā (RUSI).

"Pastāv reāli draudi no Krievijas puses, piemēram, NATO. Krievija soli pa solim, milimetru aiz milimetra testē mūsu apņēmību," citē ministru RIA Novosti.

Pēc Valesa domām, Krievija daļēji šim nolūkam izmanto Ukrainu, pielietojot hibrīdo karu.

Города мира. Белград - Sputnik Latvija
Medmāsa pastāstīja kā glābusi jaunās māmiņas Belgradā NATO apšaudes laikā

Ministrs aicināja Ziemeļatlantijas aliansi, Eiropas Savienību un valstis, kas ietilpst Five Eyes specdienestu sabiedrībā (ASV, Lielbritānija, Kanāda, Austrālija un Jaunzēlande) pārņemt kontroli pār situāciju un "dot Krievijai izšķirošu atbildi".

Šādus vārdus nedrīkst uztvert nopietni, uzskata militārais eksperts, pensionētais virsnieks Viktors Ļitovkins.

"Tas liecina par Karalistes aizsardzības ministra garīgo saslimšanu. Krievija nevienam nedraud, tā netuvojas NATO robežām – NATO ir tā, kas tuvojas Krievijas robežām un izvieto tur vērā ņemamus karaspēku kontingentus. Savukārt sarunas par to, ka Krievija kādam draud – tas ir mēģinājums visu sagrozīt kājām gaisā, mainīt iemeslu un sekas. NATO bombardēja Dienvidslāviju, iebruka Irākā, Afganistānā, Lībijā. Daži NATO locekļi joprojām nelikumīgi atrodas Sīrijā, zog Sīrijas naftu. Krievija tā nekad nav darījusi un nedara. Tādēļ viņi iebiedē Eiropas iedzīvotājus, lai izspiestu no tiem naudu amerikāņu ieroču iegādei, rada baiļu atmosfēru – tā ir vieglāk vadīt iedzīvotājus," pateica Viktors Ļitovkins radio Sputnik ēterā.

Ziņu lente
0