KF reaģēja uz Krievijas telekanālu aizliegumu Latvijā

© Фото из личного архива автораВице-президент Международной Федерации журналистов, секретарь Союза журналистов России Тимур Шафир
Вице-президент Международной Федерации журналистов, секретарь Союза журналистов России Тимур Шафир - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija uzstājīgi tiecas ierobežot ne vien Krievijas plašsaziņas līdzekļu darbu, bet arī savu iedzīvotāju iespējas saņemt alternatīvu informāciju, uzsvēra Krievijas Žurnālistu savienības sekretārs Timurs Šafirs.

RĪGA, 20. novembris – Sputnik. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) apturējusi deviņu kanālu translāciju Latvijā, kuri ietilpst KF lielākajā privātajā mediju holdingā "Nacionālā Mediju Grupa". Aizliegums tiks piemērots telekanāliem: "Vremya: dalekoye i blizkoye", "Bobjor", "Dom Kino", "Dom Kino PREMIUM", "Muzika Pervogo", "O!", "Poyekhali", "TELECAFE" un "Peterburg - 5 kanal". Kā iemeslu NEPLP nosauca to, ka pret mediju grupas beneficiāru Juriju Kovaļčuku ES ir ieviestas sankcijas.

Uzskatīt to par kaut ko citu, nevis par spiedienu uz medijiem, nevar, lai ar kādām sankciju prasībām Latvijas kontrolējošās iestādes nemēģina piesegt sevi, paziņoja Sputnik Latvija Krievijas Žurnālistu savienības viceprezidents, Starptautiskās žurnālistu federācijas izpildkomitejas loceklis Timurs Šafirs.

"Šāda veida politika "skriet priekšā Eiropas Savienības vilcienam" sen tiek novērota Baltijas valstu varasiestādēm un uzraugošajām iestādēm. Ilgstoša laika garumā mēs esam liecinieki lielam skaitam skaidru represīvu darbību, ko viņi veic attiecībā pret Krievijas medijiem un žurnālistiem," konstatēja Šafirs.

Pēc viņa sacītā, šī akcija faktiski pielīdzināma spiediena uz medijiem, pretošanās mediju darbam kategorijai, un būtībā parāda uzstājīgo tieksmi ierobežot ne vien Krievijas plašsaziņas līdzekļu darbu, bet arī savu iedzīvotāju iespēju saņemt alternatīvu informāciju par notikumiem Baltijā, Krievijā un pasaulē kopumā.

Žurnālists pauda cerību uz taisnīgu Eiropas un starptautisko struktūru vērtējumu Latvijas regulatora lēmumam, jo to pamatuzdevumi ir žurnālistu tiesību ievērošana un vārda brīvības aizstāvēšana.

Ziņu lente
0