Aviācijas spēki un "Podsolnuh" ar slepeniem parametriem: KF stiprina aizsardzību Baltijā

© Sputnik / Anton Balashov / Pāriet pie mediju bankasИстребитель Су-35 на соревнованиях военных летчиков "Авиадартс-2018" в Приморье
Истребитель Су-35 на соревнованиях военных летчиков Авиадартс-2018 в Приморье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija Kaļiņingradas apgabalā izvērsīs jaunu aviācijas divīziju un dislocēs RLS ar slepeniem parametriem.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija plāno izvērst Kaļiņingradas apgabalā divīziju ar modernu štābu un kontroles punktu. Bez tam Baltijā izvērsti radiolokatori "Podsolnuh", kas identificē mērķus virs ūdens un gaisā. Par izmaiņām Krievijas rietumu reģiona aizsardzībā pastāstīja avīze "Izvestija" un RIA Novosti.

Līdz gada beigām Aizsardzības ministrija plāno izvērst aviācijas divīzijas Kaļiņingradas apgabalā un Krimā.

Американские ракеты Patriot  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Bezatbildīgā kaimiņiene: Polija kļūst bīstama Baltijas valstīm

Kaļiņingradas apgabalā sākusies 132. jauktās aviācijas divīzijas formēšana. To veidos 4.gvardes jūras uzbrukuma aviācijas pulks, kas izmanto bumbvedējus Su-24 un iznīcinātājus Su-30SM, kā arī nesen saformētais 689.gvardes iznīcinātāju aviācijas pulks, kas tuvākajā laikā saņems Su-27SM un Su-35S. Pie tam divīzijas sastāvu papildinas 396.atsevišķā kuģu prezemūdeņu helikopteru eskadriļa, 125.atsevišķā helikopteru un 398.atsevišķā transporta eskadriļa. Vienības dislocētas Čerņahovskā.

Krimā atdzims Tokareva vārdā nosauktās 2.gvardes jūras Sevastopoles aviācijas divīzijas mantiniece – vienība, ko veidos 43.atsevišķais jūras uzbrukuma aviācijas pulks un 318.jauktais aviācijas pulks. Vienība būs dislocēta Novofjodorovkas aerodromā.

Divīziju štābi Krimā un Kaļiņingradas apgabalā saņems jaunu datortehniku, tālās darbības sakaru sistēmas un automatizētas spēku vadības sistēmas.

Militārie eksperti atzīmē, ka spēku pastiprināšana Kaļiņingradas apgabalā un Krimā ir saistīta ar NATO klātbūtnes paplašināšanos šajos reģionos – aliansei ir priekšrocības uzbrukuma un izlūkošanas sistēmu ziņā..

"Aviācijas vienību pastiprināšanās ir mēģinājums dot pretsparu un radīt spēku līdzsvaru," konstatēja militārais eksperts Dmitrijs Boltenkovs.

Военный политолог Александр Перенджиев  - Sputnik Latvija
Politologs: Kaļiņingradu aizstāvēs visa Krievija

Viņš paskaidroja, ka situācijas saasināšanās gadījumā uz minētajiem reģioniem būs iespējams ātri pārvietot tikai aviāciju.

Vienlaikus Krievija dislocējusi Baltijā radiolokatorus "Podsolnuh", kas spēj ieraudzīt virsūdens un gaisa mērķus.

Krievijas armijai paredzēto RLS "Podsolnuh" īpašības ir aizslepenotas, taču dati par eksporta variantu "Podsolnuh E", kas publicēti izstrādātāja vietnē, liecina, ka šī RLS kontrolē situāciju virs ūdens un gaisā 200 jūdžu piekrastes zonas rādiusā un noraida informāciju par to uz nacionālo spēku krasta novērošanas sistēmas un krasta apsardzes komandpunktiem, kas var pieņemt operatīvu lēmumu par ieroču, mobilo spēku un līdzekļu pielietojumu.

Ziņu lente
0