Izturības pārbaude: pa Krimas tiltu kursē kravas vilciens

© Sputnik / Official information site of the construction of the Crimean bridge / Pāriet pie mediju bankasКрымский мост через Керченский пролив
Крымский мост через Керченский пролив - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vilciena sastāvs – lokomotīve un 23 vagoni ar šķembu kravu – ar kopējo svaru 2400 tonnu apmērā pārvietojas atbilstoši dažādām shēmām, bet iekārtas un detektori fiksē konstrukciju balstu un laidumu stāvokli. Līdz Krimas dzelzceļa tilta atklāšanai atlikuši daži mēneši.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Pa Krimas tilta dzelzceļa iecirkni sākuši kursēt pirmie izmēģinājuma kravas vilcieni, pastāstīja Sputnik Igaunija, atsaucoties uz "Krimas tilta" informācijas centru.

Smagos tehniskos dzelzceļa sastāvus veido lokomotīve ar 23 vagoniem ar šķembu kravu. Tā kopsvars – 2400 tonnas. Sastāvi pārvietojas atbilstoši dažādām shēmām, bet iekārtas un detektori – tenzometri, inklinometri un akselerometri – fiksē konstrukcijas balstu un laidumu stāvokli.

Построена первая жд ветка Крымского моста - видео - Sputnik Latvija
Video
Uz Krimas tilta savienots pirmais dzelzceļš

Ziņots, ka sastāvi sāk kustēties, palielina ātrumu, strauji vai pamazām nobremzē, stāv nekustīgi 15 minūtes. Informācija no mērierīcēm nonāk automātiskajā datu apstrādes un glabāšanas sistēmā. Mēģinājumi ļauj pārbaudīt visu konstrukciju faktiskos izturības rādītājus maksimālās aprēķinātās slodzes apstākļos, salīdzināt tos ar projektētajiem datiem.

"Faktiski izmēģinām stiepes un spiedes spriegumu, kas radīsies tilta dzelzceļa posma ekspluatācijas laikā. Līdzīgs darbs tika veikts arī autoceļa posma būvdarbu ietvaros," pastāstīja Diagnostikas ZPI direktore Svetlana Bohanova.

Tilts pāri Kerčas šaurumam, kas savieno Krimu un Krasnodaras novadu, ir garākais Krievijā – tas ir 19 kilometrus garš. No 2018.gada 16.maija sākta satiksme pa autoceļu, vilcieni sāks kursēt šī gada decembrī.

Pēc objekta nodošanas ekspluatācijā kravas vilcieni varēs kursēt pa tiltu ar ātrumu līdz 80 km/h, pasažieru vilcieni – 120 km/h. Tilts paredzēts vilcieniem ar masu līdz 7100 tonnu apmērā.
Флаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Krievija – tā ir Krievija": Rietumos atzinuši acīmredzamo

2019.gada martā celtnieki noslēdza tilta dzelzceļa laidumu montāžu, savienojot Krimas pussalas un Tamaņas krastus Krasnodaras novadā.

Informācijas centrs "Krimas tilts" informēja, ka autoceļa arkā patlaban darbojas 45 iekārtas, kas nepārtraukti kontrolē tās stāvoki.

Dati nonāk Krimas tilta ražošanas kontroles centrā. Monitorings liecina, ka spriedzes un deformācijas aprēķinātie parametri darbības laikā (17 mēnešu laikā) nav pārsniegti.

Ilgo novērojumu rezultāti apstiprina būves konstruktīvo drošību un atbilstību visiem parametriem, kas paredzēti projektā un garantē 100 gadus ilgu ekspluatāciju.

Ziņu lente
0