Ilons Masks novērtēja Krievijas izglītību

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasТелемост с Илоном Маском на краснодарском форуме "Дело за малым"
Телемост с Илоном Маском на краснодарском форуме Дело за малым - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krasnodaras uzņēmēji uzaicināja Masku piedalīties biznesa forumā "Delo za malim!" ar reklāmas izkārtnes palīdzību, kas tika pasūtīta un izlikta Kalifornijā. Masks reaģēja uz šādu uzaicinājumu ar frāzi "Lokana mēle", ko uzrakstīja krievu valodā Twitter vietnē.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Aerokosmiskās kompānijas SpaceX dibinātājs un Tesla ģenerāldirektors Ilons Maska Krasnodaras foruma "Delo za malim!" laikā, ar kura dalībniekiem komunicēja, atrodoties Kalifornijā, pateica, ka uzskata Krievijas izglītību par ļoti labu un nosauca Kubaņas iedzīvotājus par foršiem, ziņu RIA Novosti korespondents no notikumu vietas.

"Domāju, ka izglītība Krievijā ir ļoti laba. Šķiet, ka Krievijā ir daudz talantu un daudz kā interesanta tehnoloģiju vidū," pateica Maskas videozvana laikā.

Tāpat viņš padalījās domās ar foruma dalībniekiem par nepieciešamību būt lietderīgam apkārtējiem.

"Ja tu kaut ko dari, tev ir jābūt cilvēkiem lietderīgam. <…> Pats grūtākais ir izdarīt kaut ko patiešām vajadzīgu. Un es izsaku cieņu tiem, kas dara kaut ko patiešām vajadzīgu," uzsvēra viņš.

Krasnodaras iedzīvotāja piedāvājums

Tāpat sarunas laikā Masks pauda gatavību izskatīt operētājsistēmu elektromobiļiem, ko izstrādājis Krasnodaras iedzīvotājs.

Tiešās līnijas gaidās Aleksejs Ignatjevs, kuram pašam pieder Tesla elektromobilis, pastāstīja, ka ir izveidojis operētājsistēmu, kas ir vienkāršāka, nekā Maska automobiļos instalētā. Pēc Ignatjeva sacītā, viņa operētājsistēma strādā ātrāk.

Ilons Masks - Sputnik Latvija
Ilons Masks paziņojis, ka atvērs konditorejas fabriku

Tiešās līnijas laikā ar Masku foruma organizatori pavaicāja viņam, vai viņu varētu ieinteresēt Krasnodaras iedzīvotāja izgudrojums.

"Jā, protams. Jā, es domāju, ka varētu iedot manus kontaktus," pateica Masks.

Tālāk Maskam pavaicāja, vai viņš nav domājis par ražošanas uzsākšanu Krievijā.

"Varbūt, kaut kad var izveidot fabriku Krievijā," atbildēja Masks.

Sarunas beigās rīkotāji uzaicināja Masku nākamgad personīgi apmeklēt viņu forumu. Viņš atteicās, taču foruma dalībnieki atbildēja ar aplausiem.

"Man ir ļoti aizpildīts grafiks. Taču ir tāda izjūta, ka jūs esat forši. Es novēlu jums veiksmi jūsu turpmākajos uzņēmumos," pateica SpaceX dibinātājs.

Ilons Masks un Krasnodaras forums

Ilons Masks pievienojās forumam plkst. 22:05 pēc Maskavas laika. Foruma dalībnieki speciāli aizkavējās līdz vēlam vakaram, lai paklausītos Masku. Viņi jau iepriekš aizņēma sēdvietas pie translācijas vietas. Daži atnāca kosmonautu tērpos un skafandros. Zāle ar pusotru tūkstoti vietu bija pilna. Lai SpaceX dibinātāju varētu redzēt visi, rīkotāji izplatīja translāciju uz lielajiem ekrāniem vēl trijās foruma darba zonās.

Hyundai Ioniq – первый гибридный автомобиль Hyundai Motor Company, сочетающий элементы как гибридного (Plug-in), так и электромобиля - Sputnik Latvija
Nosauktas visvairāk gaidītās 2019. gada automašīnas

Krasnodaras uzņēmēji uzaicināja Masku piedalīties biznesa forumā "Delo za malim!" ar reklāmas izkārtnes palīdzību, kas tika pasūtīta un izlikta Kalifornijā.  Izņemot uzrakstu "Kak tebe takoe?", uz ko iepriekš atsaucās Masks, tajā bija attēlots speciāli viņam izveidota portāla QR kods. Turklāt uzņēmēji uzaicināja Masku piedalīties Krasnodaras forumā ar populāras dziesmas motīvu, kur piedziedājumā skandēja "Only SpaceX, only Tesla, only Elon in our hearts". Masks reaģēja uz šādu uzaicinājumu ar frāzi "Lokana mēle", kuru Twitter vietnē uzrakstīja krievu valodā.

Forums "Delo za malim!" norisinās Krasnodarā 18. un 19. oktobrī. Saskaņā ar organizatoru datiem, dalībai tajā piereģistrējušies vairāk nekā 30 tūkstoši uzņēmēju no 68 reģioniem, ieplānotas vairāk nekā 200 spīkeru uzstāšanās, programmā norādīts aptuveni simts pasākumu.

Ziņu lente
0