Kļuvis zināms, cik laika ir nepieciešams KF lēmuma pieņemšanai par atbildes kodoltriecienu

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasТактические учения войск ВКО РФ с боевыми стрельбами
Тактические учения войск ВКО РФ с боевыми стрельбами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat Maskava plāno uzbūvēt trīs jaunas RLS, kuras atradīsies Vorkutā, Murmanskas apgabalā un Sevastopolē.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Krievijas raķešu uzbrukuma brīdinājuma sistēma strādā tādā veidā, ka KF augstākajai vadībai būs pietiekami daudz laika lēmuma pieņemšanai par atbildes kodoltriecienu, ja raķešu uzbrukuma brīdinājuma sistēma fiksēs Krievijas teritorijas virzienā lidojošu starpkontinentālu ballistisko raķeti.

Par to radio "Eho Moskvi" ēterā pastāstīja (īpašās nozīmes) GKS Kosmisko spēku 15. armijas štāba priekšnieks ģenerālmajors Anatolijs Nestečuks.

Augsta ranga militārpersonas pastāstīja, ka lidojuma laiks raķetēm ir dažāds un ir atkarīgs no vairākiem apstākļiem, un ir nepieciešams "nopietns, jaudīgs gribasspēks ātra lēmuma pieņemšanai", taču Krievijai šim mērķim laiks būšot.

Ядерный взрыв - Sputnik Latvija
Politika
Kodolkaram veltītā multiplikācijas filmā Baltijas valstis lemtas bojāejai

"Ne minūtes, ne desmitiem minūšu – vairāki desmiti minūšu, teiksim tā," citē Nestečuka vārdus RIA Novosti.

GKS Kosmisko spēku 15. armijas štāba priekšnieks pastāstīja, ka tuvākajā laikā Krievija plāno uzbūvēt trīs jaunas radiolokācijas stacijas (RLS).

Pēc viņa sacītā, Vorkutā 2021. gadā būs jauna RLS "ar ļoti interesantām kaujas iespējām", kuras pārsniedz jau izveidoto potenciālu. Tāpat jaunos radarus izveidos Murmanskas apgabala Oļeņegorskā (2022. gadā) un Sevastopolē (2024. gads).

Turklāt Krievija aktīvi strādā savu satelītu aizsardzībā no radioelektroniskās iedarbības, jo uzbrukumu tiem "visdrīzāk izskata potenciālie pretinieki".

Kā jau iepriekš ziņots, Krievijas raķešu uzbrukuma brīdinājuma sistēma var atklāt vienas vai vairāku ballistisko raķešu palaišanu no jebkuras vietas uz zemeslodes. Sistēma satur daudzus kanālus un sastāv no diviem ešeloniem – kosmosa un operatīvā (sauszemes).

Kosmosa ešelons fiksē pašu raķetes startu, sauszemes – atrod lādiņu un izseko tā lidojuma trajektoriju. Balstoties uz mērījumiem, tiek noteikts palaišanas un kritiena punkts.

Ziņu lente
0