Baltijas jūrā artilērijas izmēģinājumus veica jaunākā Krievijas fregate

© Sputnik / Николай Протопопов / Pāriet pie mediju bankasКорабль проекта 22350 "Адмирал флота Касатонов" на судостроительном предприятии "Северная верфь" в Санкт-Петербурге
Корабль проекта 22350 Адмирал флота Касатонов на судостроительном предприятии Северная верфь в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā fregate "Admiral flota Kasatonov", kas jau iedēvēta par "Jūru saimnieku" veica artilērijas izmēģinājumu kompleksu Baltijas jūrā.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Šaušanas izmēģinājumi tika organizēti rūpnhīcas izmēģinājumu noslēguma posmā pirms sērijveida ražošanas sākuma Krievijas flotes modernizācijas programmas ietvaros. Plānots, ka fregate "Admiral flota Kasatonov" tiks nodota Ziemeļu flotei šī gada decembrī.

"Kuģu ekipāžas kopā ar rūpnīcas pārstāvjiem veica šaušanas izmēģinājumus no 130 mm artilērijas iekārtas A-192M un 30 mm zenītraķešu kompleksa "Palaš"," aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Rietumu kara apgabala Baltijas flotes preses dienesta informatīvā atbalsta nodaļas priekšnieks, pirmā ranga kapteinis Romāns Martovs.

Малый ракетный корабль Град Свияжск запускает ракету Калибр - Sputnik Latvija
Lai nogremdētu "Ohaio". Krievija izmēģina jauno pretzemūdeņu kompleksu

Viņš aprakstīja, ka šaušana notika pa vairogu jūrā un gaisa mērķi, turklāt piebilda, ka fregates ekipaža dienu iepriekš izmēģinājusi radiotehnisko bruņojumu un PGA kompleksu radiolokācijas stacijas. Izmēģinājumos Baltijas flotes jūras aviācijas helikopteri un lidmašīnas imitēja nosacītā pretinieka gaisa uzbrukumu, vēsta Sputnik Igaunija.

Fregate "Admiral flota Kasatonov" ir projekta 22350 pirmais sērijveida kuģis. Tas paredzēts plaša spektra uzdevumiem, tostarp uzbrukumam kuģiem, konvojiem, desanta vienībām, zemūdeņu un virsūdens mērķu meklējumiem un likvidācijai, kuģu pretgaisa, pretzemūdeņu un pretraķešu aizsardzībai, kopīgā,m darbībām ar jūras desantiem, patruļas dienestu, valsts robežu sardzei, dalībai kontrteroristiskās un miernešu operācijās, civilo kuģu un ražošanas objektu aizsardzībai kuģniecībai bīstamos Pasaules okeāna rajonos.

Fregates tonnāža – 4,5 tūkstoši tonnu, tā bruņota ar pretzemūdeņu un prettorpēdu sistēmu "Paket NK". Patlaban ekipāža un kuģa nodošanas komanda pārbauda visu sistēmu, mehānismu, iekārtu, tehnisko līdzekļu un komppleksu, ieroču un bruņojuma darbu.

Fregate vēl nav iekļauta Ziemeļu flotes sastāvā, taču, pēc kuģa kapteiņa, I ranga kapteiņa Ivana Rogatina vārdiem, tā jau iedēvēta par "Jūru saimnieku".

Šī gada jūlijā fregate "Admiral flota Kasatonov" piedalījās starptautiskajā jūras kara parādē Sanktpēterburgā, ko pieņēma valsts prezidents Vladimirs Putins.

Ziņu lente
0