Krievijas ĀM atbildēja uz ASV izteikumiem par uzbrukumu Kaļiņingradai

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasСамоходная пусковая установка (СПУ) оперативно-тактического ракетного комплекса "Искандер-М"
Самоходная пусковая установка (СПУ) оперативно-тактического ракетного комплекса Искандер-М - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Pentagona pārstāvis pavēstīja, ka ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ Kaļiņingradas apgabals ir labs "mērķis.

RĪGA, 20. septembris – Sputnik. Pentagona izteikumi par plāna izstrādi Kaļiņingradas apgabala pretgaisa aizsardzības sistēmas pārraušanai ir absolūti bezatbildīgi, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

Viņa uzsvēra, ka tamlīdzīgus izteikumus Krievija uzskata par draudiem. Pie tam, kārtējo reizi visiem kļuva redzams, "cik viegli politiskā elite ASV operē ar tik nopietniem un ļoti sarežģītiem jautājumiem", informēja Sputnik Lietuva

Вертолет Ка-27 ПЛ - Sputnik Latvija
Zemūdeņu medības un atbalsts armijai: jauns helikopteru pulks Kaļiņingradā

"Un pats galvenais – tas ir muļķības demonstrējums: gudri, tālredzīgi cilvēki, kur patiešām pārstāv to cilvēku intereses, kuri viņus ieceļ vai ievēl posteņos, nekad nesniegs tamlīdzīgus paziņojumus," atzīmēja Zaharova.

Viņa vērtēja, ka tamlīdzīgi izteikumi var tikai sagādāt kaitējumu ASV reputācijai.

Pentagona izteikumus komentēja arī Krievijas Aizsardzības ministrija. Resors atzīmēja, ka Kaļiņingradas apgabals ir droši aizsargāts no jebkādiem "ciemos sabraukušu amerikāņu ģenerāļu" agresīvajiem plāniem.

Iepriekš ASV GKS komandieris Eiropā un Afrikā Džefrijs Lī Harrigans žurnālistiem atklāja: Pentagonam esot plāns, kas ļaus pārvarēt pretgaisa aizsardzības sistēmu Kaļiņingradā, informēja Breaking Defense.

"Mēs izstrādājam šo shēmu. Mēs visu laiku pārdomājam šos plānus un būsim gatavi tos īstenot, ja tas reiz būs nepieciešams," pastāstīja militārpersona.

Pentagona izstrādātā plāna nianses Harrigans neatklāja, taču piebilda, ka Kaļiņingradas apgabala unikālais izvietojumus starp Poliju un Lietuvu padara to par labu "mērķi".

Harrigans piebilda, ka Pentagona plāns paredz vispusēju uzbrukumu – no gaisa, zemes, jūras, kosmosa, uzbrukumus kibertelpā un radioelektronisko cīņu.

Военнослужащие Литовской армии выполняют упражнение с макетом автомата - Sputnik Latvija
National Interest pastāstīja, kā lietuvieši gatavojas "karam" ar Krieviju

Rietumi pastāvīgi runā par augošajiem "Krievijas draudiem". Piemēram, Baltijas valstu politiķi lūdz NATO palielināt alianses bruņoto spēku skaitu un izveidot pastāvīgās dislokācijas bāzes reģionā. Pie tam alianses militārais kontingents pie Krievijas robežām jau ir būtiski pieaudzis, bet Baltijas valstis turpina slēgt aizsardzības līgumus ar ASV un organizē kopīgas militārās mācības.

Maskava jau vairākkārt likusi saprast Rietumiem, ka neplāno nekādus uzbrukumus. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka NATO izmanto pašreizējo situāciju, lai paplašinātu spēkus austrumu flangā.

Iepriekš Kaļiņingradas apgabalā kaujas dežūru sāka komplekss "Iskander M" – tāda bija Krievijas atbilde uz ASV PRA bāzi Polijā. Tāpat apgabalā izvērstas sistēmas S-400.

Šogad Kaļiņingradas apgabalā parādījies iznīcinātāju aviācijas pulks un jauktā aviācijas divīzija, ko veido 689. iznīcinātāju un 4. jūras avicijas pulki, kā arī jauns armijas aviācijas pulks.

Ziņu lente
0