Krievijas vēstniecība Latvijā atbildējusi "tiltu sadedzinātājam" Rinkēvičam

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг России у здания посольства РФ в Латвии
Флаг России у здания посольства РФ в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība komentēja Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča paziņojumu par KF pilsoņu tiesībām.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā skarbi kritizēja Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, kurš aicinājis KF varasiestādes atbrīvot personas, kas arestētas par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem nesankcionētā akcijā Maskavā 3.augustā, kuras gaitā tika pieprasīts pielaist Maskavas domes vēlēšanām neatkarīgos kandidātus.

"Interesantas lietas notiek Latvijā. "Tiltu sagrāvēji" operatīvi pārkvalificējušies par tiesību aizstāvjiem un tagad visiem pierāda, ka "balts" ir "melns", un likumsardzes iestāžu likumīgās darbības nesankcionētajās akcijās Maskavā – tā esot neattaisnota vardarbība pret nevainīgiem cilvēkiem," norādīja vēstniecība Facebook.

Krievijas diplomātiskā misija aicināja politiķus "izberzēt acis" un paskatīties uz "līdzīgām, pat vēl stingrākām policijas darbībām citās Eiropas valstīs, piemēru pietiek".

"Savukārt pēc tam, iespējams, nāks izpratne, ka arī Latvijā nav viss kārtībā, piemēram, ar cilvēku tiesībām. Problēmas ir jārisina, nevis jākrāj gadu desmitiem!" teikts paziņojumā.

Atgādināsim, ka Latvijā jau gadu desmitiem pastāv nepilsonības institūts – viena no galvenajām problēmām, ko Rīgai pastāvīgi atgādina Maskava un ko vairākkārt apsprieduši tiesībsargi un EP deputāti, piemēram, Tatjana Ždanoka, Miroslavs Mitrofanovs un Andrejs Mamikins.

Штандарт президента Латвии на Рижском замке - Sputnik Latvija
Politika
Rinkēvičs: Latvijas prezidents nebrauks pie Putina bez atļaujas

Latvijā dzīvo vairāk nekā 220 tūkstoši nepilsoņu – pastāvīgie iedzīvotāji, kuru priekšteči ieradušies republikā pēc 1940.gada, kad Latvija kļuva par PSRS republiku. Valsts ierobežo nepilsoņu tiesības – viņi nevar ieņemt virkni amatu, kā arī piedalīties vēlēšanās un referendumos.

Masveida nepilsonību Maskava uzskata par ES kauna traipu. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka šīs parādības likvidācijā jāpiedalās ne tikai EDSO un ES, bet arī NATO.

Kādā preses konferencē S.Lavrovs salīdzināja nepilsoņu pases ar "vilka biļetēm" un pauda cerību, ka problēma tiks atrisināta.

Ziņu lente
0