Latvijas pilsonis stāsies likuma priekšā par kontrabandas zāļu izvešanu no Krievijas

© Simon D / pillsТаблетки
Таблетки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Robežkontroles punktā Pleskavas apgabalā tika aizturēts Latvijas pilsonis, kurš mašīnas slēptuvēs centās nelikumīgi izvest vērā ņemamu ārstniecisku preparātu kravu no Krievijas uz Latviju.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Uz Krievijas un Latvijas robežas robežkontroles punktā "Burački" aizturēts Latvijas pilsonis, kurš izbrauca ar privātu auto no Eirāzijas Ekonomiskās savienības muitas teritorijas ar nedeklarēto un muitas kontrolei neuzrādītu preci, vēsta Pleskavas ziņu lente.

Veicot viņa automobiļa Audi 100 Avant kratīšanu, tika atrasti 77 zāļu iepakojumi tabletēs un kapsulās, kuru kopējais svars sastādīja aptuveni 1,5 kg. Medikamenti tika paslēpti automobiļa slēptuvēs.

Zāļu vidū muitnieki atrada Analgīnu, Citramonu, Ftalazolu, Amoksicilīnu un baldriānu uzlējumu.

Контроль качества продукции - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latvijā zāles tirgo uz kredīta. Kas notiks tālāk?

Sakarā ar preču slēpšanu no muitas kontroles pret Latvijas pilsoni tika iesākta administratīvā pārkāpuma lieta.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka, spriežot pēc Veselības ministrijas pētījuma, Latvijā ir augstākie uzcenojumi medikamentiem Baltijas valstīs – gan kompensējamiem, gan nekompensējamiem, kā arī augstākie uzcenojumi aptiekās.

Piemēram, nosacīti kompensējamam medikamentam, kura cena ir 10 eiro, uzcenojums Lietuvā ir 0,51 eiro, Igaunijā – 0,50 eiro, Latvijā – 0,70. Situācija nekompensējamo medikamentu jomā ir vēl sliktāka - medikamentam, kura cena ir 10 eiro, uzcenojums Igaunijā — 0,50 eiro, Lietuvā – 0,70 eiro, Latvijā — 1,63 eiro.

Dārgākām zālēm uzcenojums ir vēl lielāks: kompensējamam medikamentam, kura cena ir 20 eiro, uzcenojums Lietuvā ir 0,51, Igaunijā – 0,75, Latvijā – 1,25 eiro. Nekompensējamam medikamentam par 20 eiro, uzcenojums Lietuvā ir 1,00, Igaunijā – 0,60, Latvijā – 2,84 eiro. Tātad uzcenojums dažām zālēm Latvijā ir 3-4 reizes lielāks nekā kaimiņvalstīs.

Latvija ieņēmusi līdera vietu arī aptieku uzcenojumu ziņā: piemēram, par 5 eiro vērtām zālēm uzcenojums Lietuvā veido 1,10 eiro, Igaunijā — 1 eiro, bet Latvijā — 1,68 eiro.

Ziņu lente
0