Nesankcionētā akcijā Maskavā aizturēti vairāk nekā tūkstoš cilvēki

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasНесанкционированная акция в поддержку кандидатов в депутаты Мосгордумы
Несанкционированная акция в поддержку кандидатов в депутаты Мосгордумы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mītiņš nebija saskaņots ar galvaspilsētas varasiestādēm. Maskavas Iekšlietu ministrijas galvenās pārvaldes dati liecina, ka tajā piedalījās aptuveni 3500 cilvēku.

RĪGA, 28. jūlijs — Sputnik. Nesankcionētā akcijā Maskavas centrā policija aizturējusi 1074 cilvēkus par dažādiem likumpārkāpumiem, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Maskavas Iekšlietu ministrijas galvenās pārvaldes preses dienestā.

"Pēc apstākļu noskaidrošanas tiks pieņemti lēmumi saskaņā ar likumu," informēja preses dienesta darbinieks.

Protesta akcijas laikā Maskavā cietuši arī divi Krievijas gvardes karavīri – piparu gāzes izsmidzināšanas rezultātā viņi guvuši acu apdegumus. Viņiem sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība, veselībai briesmas nedraud.

Mītiņš nebija saskaņots ar galvaspilsētas varasiestādēm. Maskavas Iekšlietu ministrijas galvenās pārvaldes dati liecina, ka tajā piedalījās aptuveni 3500 cilvēku, tostarp aptuveni 700 žurnālisti un blogeri, kuri iepriekš paziņoja par lēmumu ierasties akcijā. Maskavas IeM GP informācija liecināja, ka par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem tika aizturēts liels skaits demonstrantu.

Prokuratūras dati liecina, ka iepriekš sociālajos tīklos tika izplatīti aicinājumi ierasties nesankcionētā akcijā 27. jūlijā uz Tveras ielu 13, kur atrodas Maskavas valdība. Akciju organizēja opozicionāri, kuru kandidatūras netika reģistrētas Maskavas pilsētas domes vēlēšanām – viņu iesniegto atbalstītāju parakstu vidū bija liels skaits viltojumu.

Митинг оппозиции на Тверской в День России - Sputnik Latvija
Krievijas dienā Maskavā noritēja opozīcijas akcijas

Starp nelikumīgā mītiņa organizatoriem bija cilvēki, kuri iepriekš, 14. jūlijā, saskaņā ar prokuratūras datiem, organizēja līdzīgu akciju pie Maskavas pilsētas vēlēšanu komitejas pretēji resora brīdinājumiem – Ivans Ždanovs, Sergejs Mitrohins, Ļubova Soboļa, Konstantins Jankausks, Iļja Jašins un citi. Pret viņiem uzsākta administratīvā izmeklēšana. 14. jūlijā aizritējušas nesankcionētās akcijas rezultātā tāpat tika ierosināta krimināllieta par "vēlēšanu komisiju darbības traucēšanu". Izmeklēšanas dari liecina, ka akcija tika organizēta, lai vērstu spiedienu pret pilsētas un apgabalu vēlēšanu komisiju locekļiem. To pavadīja draudi ar spēku vērsties pret vēlēšanu komisiju locekļiem.

Iepriekš Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins uzsvēra, ka mēģinājumi organizēt nekārtības ne pie kā laba nevedīs un drošība pilsētā tiks nodrošināta saskaņā ar likumu. Prokuratūra un policija iepriekš brīdināja, ka akcija ir nelikumīga, par tās organizāciju, aicinājumiem un dalību tajā paredzēta atbildība.

Ziņu lente
0