Krima ir drošībā: National Interest pastāstīja par Krievijas "kuģu slepkavu"

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasПуск крылатой ракеты по морской мишени из БРК "Утес" в ходе учений ЧФ РФ в Крыму
Пуск крылатой ракеты по морской мишени из БРК Утес в ходе учений ЧФ РФ в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Modernizētie krasta apsardzes kompleksi spēj novērst jūras desanta iebrukumu no Melnās jūras puses un "signalizē par Maskavas apņēmību noturēt Krimu", uzsvēra amerikāņu izdevuma žurnālists.

RĪGA, 10. jūnijs — Sputnik. Amerikāņu žurnāls The National Interest novērtējis Krimā dislocēto šahtas bāzes krasta raķešu kompleksu "Utes", vēsta RIA Novosti.

Raksta autors Maikls Peks pastāstīja lasītājiem, ka krasta apsardzes komplekss bāzējies pussalā jau padomju laikā. Pēc PSRS sabrukuma sistēmas tika nodotas Ukrainas Jūras spēkiem, taču netika ekspluatētas, un to stāvoklis strauji pasliktinājās. "Utes" cīņas gatavība tika atjaunota 2016.gadā. The National Interest autors piebilda, ka tas veikts "sekmīgi un laikus".

Роботизированный комплекс Платформа-М Балтийского флота - Sputnik Latvija
Viedoklis
NATO Baltijā laužas pa logiem un durvīm. Kāda būs Krievijas atbilde?

Modernizētie krasta apsardzes kompleksi spēj novērst jūras desanta iebrukumu no Melnās jūras puses un "signalizē par Maskavas apņēmību noturēt Krimu", uzsvēra Peks.

Publikācijas autors pastāstīja, ka pretkuģu raķetes P-35 ar turboreaktīvo dzinēju pārvērš krasta kompleksu par īstu "kuģu slepkavu". Žurnālists pievērsa uzmanību tam, ka "Utes" iespējams apbruņot arī ar citiem lādiņiem, - par to maija beigās pastāstīja mašīnbūves zinātniskā un ražošanas apvienības ģenerāldirektors Aleksandrs Ļeonovs.

Žurnālists uzskata, ka valstij ar garu jūras robežu krasta apsardzes nostiprināšana ir ekonomiski izdevīgāka nekā milzīgas flotes būve.

Krasta apsardzes kompleksu "Utes" izstrādājusi zinātniskā un ražošanas apvienība Reutovā. Raķetes P-35 darbības attālums sasniedz 450 kilometrus. Sistēmas iespējams izmantot kompleksā ar krasta apsardzes sistēmām "Bal" un "Bastion".

Ziņu lente
0