Pilnībā atjaunotas Krievijas Antidopinga aģentūras tiesības

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasТабличка у офиса национальной антидопинговой организации РУСАДА в Москве
Табличка у офиса национальной антидопинговой организации РУСАДА в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Antidopinga aģentūra izpildījusi visus noteikumus, pret Krieviju nav vērstas nekādas sankcijas.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Pilnībā atjaunotas Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) tiesības, ar Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA) izveidotas normālas darba attiecības, intervijā RIA Novosti pastāstīja Krievijas sporta ministrs Pāvels Kolobkovls.

2018.gada septembri WADA izpildkomiteja atjaunoja RUSADA status, kas tai bija atņemts 2015.gada novembrī. Šī gada janvārī tika paziņots, ka RUSADA statuss par atbilstību pasaules antidopinga kodeksam ir saglabāts, neskatoties uz to, ka Krievija nav izpildījusi vienu noteikumu – devusi piekļuvi Maskavas Antidopinga laboratorijas datiem līdz 31.decembrim.

Бывший директор ФГУП Антидопинговый центр Григорий Родченков. - Sputnik Latvija
"Tā būs katastrofa": Rodčenkovs aicina WADA neatjaunot RUSADA tiesības

"Lēmums tika pieņemts jau 2018.gada 20.septembrī, kad RUSADA dalība WADA tika atjaunota, taču pie tam tika nosprausti divi noteikumi. Šobrīd visi noteikumi ir izpildīti. RUSADA ir atjaunota," teica Kolobkovs.

Viņš piezīmēja, ka pret Krieviju nav vērstas nekādas sankcijas, RUSADA un WADA starpā valda normālas darba attiecības.

"Tagad nepieciešamas nodarboties ar laboratorijas reputācijas atjaunošanas jautājumiem un tā tālāk. Situācija ir normāla," piebilda Kolobkovs.

Politiķis atzīmēja, ka aiz muguras ir sarežģīts pārrunu un nesapratnes periods, bet patlaban "tas vienkārši ir kārtējais darba posms un darba attiecības".

Ziņu lente
0